Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Titeket is zavar néhány...

Titeket is zavar néhány “CSOK-os nagycsalád” viselkedése?

Figyelt kérdés

Ismeröseim lusta emberek. A csaj kávézóban dolgozik, a srác autógumisnál, nem akarnak fejlödni, az elöléptetéseket visszautasítják “hát biztos nem fogunk többet dolgozni”. Volt egy 15-20 éves autójuk, sokat panaszkodtak nekünk. Nem akartak gyereket! Amikor kijött a CSOK azonnal felvették! Azóta már az ikrek mellé jön a harmadik gyerek. 1+3 félszobás lakásba elmondásuk szerint jön majd a negyedik gyerek az adómentesség miatt! Vettek 7 személyes támogatott kocsit a babaváróval, vettek egy nyaralót a maradékból. A gyerekekre a nagyszülök vigyáznak szinte mindig. A nagyobbakat elviszik reggel és este hozzák haza, le legyen a gond.

Semmilyük nem volt, most meg mindenük megvan, az eszüket meg megjátszák. Ugyanott dolgoznak de úgy viselkednek mint a millionos irodai dolgozók! Mi a párommal diplomásak vagyunk, irodai munkával, tanulással, de hitellel és véres verítékkel félretett pénzböl tudtunk lakást venni. Autóról a hitel mellett nem álmodunk.

Ök nem tanultak, nem fejlödtek, de minden megvan a 3-4 gyerekkel ingyen, akikkel nem bírnak el! Mi tanultunk, küzdöttünk de 2 gyereknél többet nem akarunk majd, de nekünk így majd mindez nem jár! Csak az eladósodás. A legidegesítöbb, hogy el is dicsekedtek azzal, hogy elengedte nekik az állam az összes fizetnivalót. Nullán vannak. Mi meg dögöljünk bele a hitelekbe.

Régen az ilyenek kiabálták, hogy a romáknak családi pótlék sem jár mert ingyenélök! Hát ök nem azok?

2021. márc. 16. 12:04
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
95%

Ha támogatást adnak azt ki kell használni!

Ha már sírunk valamin akkor az legyen az, hogy miért nem szélesebb réteg kapja, nem pedig az, hogy mástól sajnáljuk.

2021. márc. 16. 12:41
 22/48 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon durván irigy vagy. Te diplomás ember, ne irigykedj, neked is ár ugyanez. Ne mondd, hogy neked semmi nem jár. Vedd fel te is ezeket a támogatásokat, ha ez minden vágyad.
2021. márc. 16. 12:43
 23/48 anonim ***** válasza:
75%
Nem, engem nem az zavar hogy valakinek jobb lett az élete, zavaróbb, hogy csak azok értek vele bármit, akik önerőből is össze tudtak spórolni pár tíz milliót, ergo pont azok estek ki, akiknek a legnagyobb szüksége lett volna rá.
2021. márc. 16. 13:01
 24/48 A kérdező kommentje:

Okosok két valamit kérdezek:

- 1 gyerek 600 ezret ér, 3 gyerek 10 millát? Az a szegény, tisztesen nevelt gyerek miért van kevesebbnek “árazva”?

- Miért nem ingyen jár ez a pénz mindenkinek, ha ragaszkodunk hozzá 3 gyerekkel? Miért kell mellé gazdag szülök párnacihájában rejtegetett milliós önrész?

Ha ezt megmagyarázzátok lehet engen irigyezni meg kitiltással fenyegetni!

2021. márc. 16. 13:25
 25/48 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom, én nem irigyelném tőlük a világért sem. Aki akar sok gyereket, annak ez egy lehetőség, ráadásul az nem igaz, hogy a totál csóró rétegnek ez kijár, ezzel pont a középosztályt erősítik, vagyis az a cél. Aki meg nem akar sok gyereket, azt nem értem, miért zavarja, hogy másnak elengedték a hitelét 4 gyerek miatt. Mindenhogyan többe kerül felnevelni 4-et, mint 2-t, ezzel csak egy pici terhet levesznek azokról, akik amúgy is nagy családban gondolkodnak. Aki nem gondolkodik benne, annál eg eleve tárgytalan, csak ezért senki nem fog 4-et szülni, aki amúgy nem akar. Én mondom ezt úgy, hogy lehet, ebben az életben nem is lesz gyerekem, mert nem jutok egyről a kettőre sem anyagilag, sem párkapcsolatilag, mégsem sajnálom tőlük, hogy másnak elengedik a hitelét.
2021. márc. 16. 13:55
 26/48 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező!

"1 gyerek 600 ezret ér, 3 gyerek 10 millát? Az a szegény, tisztesen nevelt gyerek miért van kevesebbnek “árazva”?"

Mert 1 gyerekkel magadat pótolod, 2-vel a párodat is, 3-al már egyet hozzátettél, hogy ne pusztuljon ki az ország. 3-tól többel meg azért vállalsz tisztességgel áldozatot, amit egy csökkenő népességű ország honorál kedvezményekkel.

Már miért járna "ingyenpénz" mindenkinek???

Ezzel csak azokat támogatnák, akik így is égbe-világba potyogtatnak, aztán a gond csak az államé és a börtönöké.

Egyébként az önrészt nem kell a "gazdag szülők párnacihájából" előteremteni, egy igyekvő, értelmes pár 3-5 év alatt előteremti.

És valljuk be, nem árt ha inkább az ő gyerekvállalásuk van támogatva, nem pedig a renyhe senkiháziké.

2021. márc. 16. 14:12
 27/48 anonim ***** válasza:
62%
Ezzel csak az a probléma, hogy nagyon kicsi a társadalmi mobilitás, és ez a felső középosztályban lehet hogy így van, de az alatt nem igazán
2021. márc. 16. 14:16
 28/48 anonim ***** válasza:
96%

Nem baj ugye, hogy egy hitfelvételhez és ház vásárláshoz mennyi mindennel megkell felelni? A tb visszamenőlegesen évekre egy ft hiányod nem lehet... Önerő...

Tudod a hitelt vissza is kell fizetni hiába a kedvezményes kamat... Sőt vélhetően azért kell ekkora szigorú feltételeknek megfelelni.

Mert pl igenis csak az vegye fel aki komolyan gondolja a családot..

Ezer meg egy babavárót folyósítottam... 30 perce voltak házasok rohantak a bankba kitölteni a papírokat...mêg a férj nevét se vette fel... Na ezek jöttek vissza fél év múlva, hogy jujj elválták most mi van...

Na az ilyenek megis érdemlik a csődöt...

De nem feltétlen mindenkitől kell sajnálni

2021. márc. 16. 14:19
 29/48 A kérdező kommentje:

26

Ha nem lennének elkergetve a fiatalok az országból, nem az lenne a perspektíva, hogy dolgozz a gyárba meg lölökének akkor lehet hogy több gyerek születne a 3-4/család nélkül is!

Nekem nincsenek gazdag szüleim! Hogy jön a börtön a születendö gyerekeimhez? Ja értem ... Ja hogy a romák ne vehessék fel. Ha ez egy rasszista törvény akkor mondják ki! Ne tisztességes embereket zárjanak ki!

3-5 év alatt egy értelmes pár összeszedi a 30-40 millió 20%-át amibe egyszerü lakások kerülnek már! Telket venni se lehet már! Pest megyében olyan ahol van villany-víz-gáz-csatorna és lehet építkezni, 20 millió! Ne nevetess! Ilyen albérlet árakkal hogyan? Egy patkány lyuk is elviszi az ember fizetésének a harmadát-felét! Aki nem csókos annak nem osztanak ám egyetemröl kiesve poziciókat sehol.

2021. márc. 16. 14:23
 30/48 anonim ***** válasza:
88%

Te mekkora idióta vagy...

Irigység...

Akkor hajrá hajrá lássam ,hogy a pároddal 4-5 év alatt összeszeded az önerőt...

Én megsúgom neked bp aliba 170-210es fizuval vidéken vettem házat .. anyám se segített

Nem feltétlen pest a királyság ..

Gondolkozzál már ne irigy legyél

2021. márc. 16. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!