Titeket is zavar néhány “CSOK-os nagycsalád” viselkedése?
Ismeröseim lusta emberek. A csaj kávézóban dolgozik, a srác autógumisnál, nem akarnak fejlödni, az elöléptetéseket visszautasítják “hát biztos nem fogunk többet dolgozni”. Volt egy 15-20 éves autójuk, sokat panaszkodtak nekünk. Nem akartak gyereket! Amikor kijött a CSOK azonnal felvették! Azóta már az ikrek mellé jön a harmadik gyerek. 1+3 félszobás lakásba elmondásuk szerint jön majd a negyedik gyerek az adómentesség miatt! Vettek 7 személyes támogatott kocsit a babaváróval, vettek egy nyaralót a maradékból. A gyerekekre a nagyszülök vigyáznak szinte mindig. A nagyobbakat elviszik reggel és este hozzák haza, le legyen a gond.
Semmilyük nem volt, most meg mindenük megvan, az eszüket meg megjátszák. Ugyanott dolgoznak de úgy viselkednek mint a millionos irodai dolgozók! Mi a párommal diplomásak vagyunk, irodai munkával, tanulással, de hitellel és véres verítékkel félretett pénzböl tudtunk lakást venni. Autóról a hitel mellett nem álmodunk.
Ök nem tanultak, nem fejlödtek, de minden megvan a 3-4 gyerekkel ingyen, akikkel nem bírnak el! Mi tanultunk, küzdöttünk de 2 gyereknél többet nem akarunk majd, de nekünk így majd mindez nem jár! Csak az eladósodás. A legidegesítöbb, hogy el is dicsekedtek azzal, hogy elengedte nekik az állam az összes fizetnivalót. Nullán vannak. Mi meg dögöljünk bele a hitelekbe.
Régen az ilyenek kiabálták, hogy a romáknak családi pótlék sem jár mert ingyenélök! Hát ök nem azok?
"Titeket is zavar néhány “CSOK-os nagycsalád” viselkedése?"
Engem speciel nem zavar.
Egy gyereket terveztem, annyi is van, mert ennyi fér az életembe.
Ha valaki bevállal 4-12-t, felőlem örökre lakhat munka nélkül a Rózsadombon, nem mozdít meg bennem semmit.
10-es erről van szó!
Megint egy CSOK-ellenes, gyerekutáló troll!
Az összes ilyen állami támogatás (autóra, ingatlanra) úgy működik, hogy komoly önrészt kell melléje tenni.
Aki ezt melléje tudja tenni, az pedig nagyon is törekvő, keményen dolgozó ember.
Aztán még jó gyakoris szokás szerint itt van a "mi, diplomások" és a lenézett "ők, a tanulatlan kétkezi munkások" szembeállítás is.
Ha a moderátor lennék, úgy kitiltanám innen az ilyen provokátorokat, hogy sose tudnának visszajönni!
Ez remek hír, mert eddig a csok ellenzői azt híresztelték, hogy csak a gazdagok kapják, meg hogy ettől nem is lesz több gyerek.
Ezek szerint tévedtek. Esetleg hatudtak.
Nem akarok, nem tudok tisztességesen felnevelni 4 gyereket! Ahogy a példa is mutatja, nekik se megy. Már gondolkodnak hogy felveszik a tetötér beépítési pénzt is anyuka odaköltöztetésére hogy ne kelljen minden reggel-este hozni-vinni a gyerekeket.
Amit tudok: felvették a csokot, valami hozzájáró kedvezményes sok millió hitelt, babavárót, 2.5 milla kocsitámogatást. Meg most be akarják adni a házfelújításra a 3+3 milliót. A CSOK és babaváró kinullázódott, a kocsira nem fizetnek mert a mások felét a babaváróbóp fizették le. A kedvezményes hitellel nem tudom mi van de nem lehet olyan sok 3% fix kamattal.
Igazságos ez? Aki tanul dolgozik annak semmi nem jár? Csak hogy elvessze a munkahelyét a covid miatt mert a cégek 90%-a nincs valóban támogatva?
Mit nem értesz azon, hogy ez a lehetőség számodra is adott?
Nekem egy van, mert annyit akartam. És nem verem a seggem a földhöz irigységből, mert más bevállalt többet, aztán kapott érte ezt-azt. Mert nekem attól nem lesz több, ha neki kevesebb. Én boldog vagyok, elégedett az életemmel. Ja, és olyat tanultam, amiből megélünk. Az is más hibája, hogy te nem?
"Aki ezt melléje tudja tenni, az pedig nagyon is törekvő, keményen dolgozó ember."
A, 10-es vagyok, ezt mondjuk nem mondtam 😄 Csak azt, hogy biztos nem szimplán a 10 millióból vettek lakást.
Én csokos új építésű részen élek, illetve nyilván vannak csokos ismerőseim, 90%-ban azok vették fel, akik a szülőktől kaptak egy jó nagy kezdőösszeget vagy megkapták a nagyszülők házát, és el tudták adni önerőnek, szóval azt nem mondaná, hogy csupa törekvő, keményen dolgozó ember veszi fel a csokot manapság, igazából az veszi fel, aki tehetős családból jön és kap indulótőkét.
Igazságos igen.
Mit túrkálsz más pénztárcájába?
Megint egy irigykedő falusi, aki a szomszéd zsebében kotorászik!
Tényleg én sem értem, hogy az ilyeneket miért nem lehet innen kivágni, csak a legrosszabbat hozzák ki az emberekből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!