Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A halál csak egy betegség?

A halál csak egy betegség?

Figyelt kérdés

2021. márc. 14. 09:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
A biológiánk sajnos vagy nem sajnos alá van rendelve evolúciós érdekeknek. A faj szempontjából fontos, hogy az emberiség mint csoport alkalmazkodóképes legyen, ami akkor lesz biztosítva, ha állandóan megújul. Mivel egy adott egyén DNS-e az egész életére adott, ő már nem fog tudni genetikailag is alkalmazkodni a környezetéhez. Minél gyorsabban váltják egymást a generációk, annál rugalmasabbak vagyunk csoport szinten (nyilván egy bizonyos határig, mert az utódokat legalább addig segíteni kell, amíg ők maguk fel nem nőnek, és ehhez ugye életben kell maradni). Vagyis ha folyamatosan új egyedek jönnek létre, és közülük a legalkalmasabbak maradnak életben, akkor nagyobb esély van rá, hogy az emberiség hosszan fennmarad - a modern orvostudománynak köszönhetően ma már nyilván másképp működik sokminden, de a testünk erről "nem tud". Az öregedés tehát egyfajta tervezett elavulás. Tudomásul kell venni, hogy a testünk elsősorban nem minket szolgál, hanem az életet mint tágabb jelenséget. Ezzel talán a nők szembesülnek a legdurvábban (ugye akaratukon kívül is megfogannak, akkor is kihordja és táplálja a magzatot a testük, ha ők adott esetben a hátuk közepére se kívánják), de valamilyen szinten mindenkit érint.
2021. márc. 14. 15:23
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszi:) engem nem bánt a halál tudom , hogy még egy biológiailag halhatatlan élőlény is meghal idővel csak tudod miért ne próbáljunk tovább élni?

[link]

Én úgy tudnám elképzelni a sok ezer éves életet , hogy az emberiség terjeszkedik folyamatosan újabb bolygók , galaxisok dimenziók esetleg. Persze lehet már csak 30 éve van hátra az emberiségnek.

2021. márc. 14. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!