Egy nagy nullának tartom magamat. Más is van így?
32 éves férfi vagyok, önbizalmam sosem volt. 2 bátyám van, mindkettö egy superman: zsenik, jóképüek, magasak. Én nem ilyen vagyok, alacsony mint Anyánk, nem jóképü, 20 évesen kopaszodtam már, 3-as tanuló voltam. Apánk alapból sose törödött velem, nem is titkolta. Engem soha nem vitt sehova, levegönek nézett, 10 éves voltam amikor elváltak, azóta rám nem volt kiváncsi. Meg is halt 1 éve már, sose keresett.
Magamat egy legalja senkinek tartom. Van egy munkahelyem de úgy kezelem magam mint egy hajléktalant, aki annyit ér. Randira még nem mertem soha senkit elhívni, nem volt szexuális dolgokban részem! Hihetetlen vagy nem, még sose csókolóztam. Ismerösi tanácsokra megcsináltam ezt a menjél fodrászhoz-vegyél jó ruhákat-gyúrd ki magadat triumvirátust, de semmit sem segített rajtam. Kigyúrtan a legszebb ruhákban a barber shopból jöve is ugyanakkora senkinek tartottam magamat! A mai napig. Bármilyen sikert elérek, azt lebecsülöm. Pl. megtanultam irodai munkás létemre (akinek a kezében még csavarhúzó sem volt) profin térkövezni. A saját házamnál én csináltam ezeket a munkákat már. Tudok festeni, tapétázni, parkettázni, villanykapcsolót-lámpát felszerelni. Mások szerint ezek nagy dolgok, az is hogy házam van. Én nem érzem egyiket se nagy teljesitménynek. Sokszor gondolok arra, hogy nálam nagyobb senki nincs is a világon! Elképzelni sem tudom, hogy egy értelmes, kedves nö egyáltalán köszönöviszonyban legyen velem. Nekem az is nagy dolog lenne. Eszembe jut néha néha, hogyha mondjuk akaratom ellenére elütne egy autó akkor nem is történne semmi, csak jobb lenne mindenkinek, nem hiányoznék senkinek. Egy kopasz, közepesen buta, ronda arcú öregedö pasival miért állna le egy nö? El se tudom képzelni. Nem tudom mi az az önbizalom! Nem volt benne részem, ahogy dicséretben sem.
Pedig nem ezeken múlik, amit itt felsoroltál. Barber shop, édes istenem...
Ha te nullának tartod magad (minden egyéb körülménytől függetlenül), akkor miért várnád el, hogy más ne tartson nullának? Egyikből következik a másik, neked az önbecsülésedet kellene rendbe tenni, és mentálisan helyére tenni egy-két dolgot, ehhez pszichológusra van szükséged.
"Sokszor gondolok arra, hogy nálam nagyobb senki nincs is a világon!"
De.Én: amiket leírtál detto(a kor is stimmel), viszont én a mamahotelben csücsülök. Eltartott vagyok. Nincs semmim. Pedig elég sokat tettem azért, hogy normális életem legyen. Mindig hagytam, hogy kihasználjanak. Ha néha bele kezdtem valamibe,-mert kivételesen megtehettem, akkor mindig kiderült, hogy tök felesleges volt. Kb. elcsesztem az egész életem.
Na, akkor legalább már neked nem kell fejtegetni, hogy az önbizalom, önértékelés, önbecsülés egyáltalán nem a teljesítményedtől függ, hanem attól, hogy mi van a fejedben. Az alap rögeszmékkel pedig a szüleid töltik fel a fejedet az első hat életévedben. Sosem gyanakodtál még a kapcsolatra az inkompetens szüleid és az életérzéseid között?! Ilyenkor kell olyan önismereti módszerekhez fordulni, amik képesek felszínre hozni az életérzéseid korai okait, mert azáltal tűnnek ezek el az életedből, hogy napvilágra kerülnek.
Amíg a saját agyaddal blokkolod magad, addig legyeskedhet körülötted hatszáz bombanő, észre sem fogod venni! Egyrészt az agyad korlátozza az észlelésedet is, másrészt ha már mélyebben benne vagy egy témában, akkor megmagyarázza neked, hogy az miért van teljesen másképp, mint ahogy látod. Pl. ha a szomszédodba költözne egy bombanő és egyre több mindent kérne kölcsön, akkor megmagyaráznád magadnak, hogy csak kihasznál, nem pedig csak így próbál hozzád közelebb kerülni és ahelyett hogy meghívnád egy teára, inkább elriasztanád magadtól.
Köszi mindenkinek! Nagyon jókat írtatok!
Utolsó: erre nem gondoltam még, nagyon fején találtad a szöget! Volt egyszer hogy rámmosolygott egy nö! Amíg nem olvastam az írásodat, évekig abban voltam, hogy kinevetett ok nélkül, azért mosolygott mert a kitörö röhögést palástolta vele. Ma gondoltam át, hogy lehet hogy mégsem így volt.
Én nem nulla vagyok, hanem mínusz egy.
21F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!