Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyi az a túlsúly, amivel...

Mennyi az a túlsúly, amivel még érvényes a "fogadd el magad"?

Figyelt kérdés

A TE véleményedre vagyok kíváncsi. Nem a média "15% testzsír felett dagadt disznó vagy" üzenetére, és nem a túlzott píszí "150 kilósan is tökéletes vagy, legyél bodypositive" mozgalmára.

Gondolom a legtöbb ember véleménye a kettő között lesz.

Konkrét egyéni sztori is érdekel, én például 10+ kilóval jutottam arra a szintre hogy már nem kergetek diétákat, megtanultam nagyjából kontrollálni az evést, élvezettel sportolok, és úgy öltözködöm, hogy az előnyöket emelem ki. Én így jól érzem magam, miért legyek x kilóval kevesebb?

Az is érdekel hogy más hogyan tanulta meg elfogadni magát, mégha nem is "tökéletes" a teste. (Nem csak a súlyról van szó, akár mell, vagy pasiknál farokméret, estetleg bőrhibák, stb).

Mindenkinek minden féle (akár végletes) véleménye is érdekel, csak KULTÚRÁLRAN fogalmazzunk.

2021. márc. 12. 03:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem ha arányosan oszlik el és az illető jól érzi magát a bőrében, az remek.
2021. márc. 12. 12:34
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyagcsere-betegség mellett a szervezetem alapból a (testmagasság cm-ben - 110 = ideális súly kg-ban) képlethez képest +20 kilón áll be egyensúlyi állapotba diéta nélkül, viszont nem érzem jól magam vele, kellemetlen és ronda is.

Diétával eddig képlet+10 kiló volt a minimum, amit el tudtam érni, és meg tudtam hosszabb távon őrizni. így sem lettem nádszál, de ki tudtam békülni vele.

2021. márc. 12. 13:29
 13/15 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ez testsúlytól és kinézettől teljesen független. Én azt tartom a normális és egészséges állapotnak, ha az ember jól érzi magát a bőrében, harmóniában van önmagával, elégedett magával, szereti magát, elfogadja magát stb., és mindenkinek erre kellene törekednie. Ez nem azt jelenti, hogy az ember ne változtathatna a külsején, életmódján stb., csak ne a szégyen, önutálat, elkeseredettség stb. legyen a "motivációja".
2021. márc. 12. 14:37
 14/15 anonim ***** válasza:
167cm es lány vagyok. A 62kg az ideális nálam. A 70+ nagyon gáznak éreztem. A 68 is túl sok volt. A 64 elment. Voltam nagyon kövér és megundorodtam magamtól. Fontos az egészség, azaz ami vonzó. 62kg-san is husis vagyok, ami azt jelenti, hogy nem anorexiás vékonyságú és nem duci hanem pont tökéletes. Szerintem mindenkinek a pont ideális testsúlyára kellene törekednie, de ha valaki boldog úgy ahogy van akkor az is rendben van. Mindenki annyival fogadja el magát amennyivel akarja. Nyilván nem az alapján választom meg a barátaimat, hogy hány kiló + van rajtuk.
2021. márc. 16. 20:35
 15/15 anonim ***** válasza:
tudsz mozogni, be tudod kötni a cipődet, stb.
febr. 23. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!