Mit éreztek egy random ember iránt? Mit éreztek irántam?
Ha látatlanban elképzelsz egy embert, még személyiség nélkül, csak valakiként, mit érzel iránta?
Én csodálatosnak látlak titeket. Tudom, hogy beteljesítítek isteni önvalótok által magatoknak adott küldetéseteket. Végtelenül jónak látlak titeket. Egynek az istenben létező testvériség tagjai közül.
Ez a kérdés így elég paradox. Nem képzelhetünk el személyiség nélkül, ha rögtön mesélni kezdesz magadról - főleg, ha ilyen kontroverz nézeteket osztasz meg. Ezzel máris betekintést kaptunk rólad, megszűnt a személyed random mivolta. Olyan, mintha megkérnélek téged, hogy ne gondolj rózsaszín elefántra.
Valójában, valamilyen szubjektív benyomás mindenkiről rögtön kialakul bennünk a rendelkezésre álló információk alapján (legyen az akár kinézet, akár gondolkodásmód), így maximum nagyáltalánosságban beszélhetünk a kérdésről. Nekem a legtöbb ember szimpatikusabb, mint sem. Mondjuk 10 idegen közül 7-nek örülök, ha hozzám szól.
Én alapvetően mindenkihez pozitívan állok, ami azt jelenti, hogy adok neki egy esélyt, hátha jól kijövünk, ha nem, akkor nem. Szóval ennyit, egy lehetőséget látok egy random emberben, akit nem ismerek még. Ezt érzem iránta, már amennyire ez egy érzelem.
Hát hogy rólad mit gondolok, egyrészt azt, amit fönt írtam, illetve a köd című filmből a vallásos nő jut rólad eszembe.
Egyébként azt hadd kérdezzem meg, hogy ez a végtelenül csodálatosnak látsz dolog, ezt te tényleg így érzed mindenki iránt? Az iránt is, aki amúgy kimondottan rossz rmber?
Végre normális válaszok. Hihetetlen, hogy 2 teljes oldal után vannak.
23, Igen. Mindenki huhetetlen, lenyűgöző. A primitív, tudatlan, suta bunkó is, és a tudatosan kártékony, önző is. Belül, amikor még nem jsmerem őket, tudom, hogy ők is csak a tökéletességre törekednek, és velem együtt fejlődnek.
Nem mondom, hogy sztálin mostanra jó ember lett, de nem volt olyan rossz, mint hisszük, és a személyisége belsejében, levetkőzve emberi mivoltját, ő is ugyanolyan egyedi és végtelenül jó, mint bármi.
Ezek szerint nem láttad a Köd című filmet :D
Elképesztően gusztustalan hogy Sztálint jó embernek tartod. Ez ám az igazi hívő, méghogy egy tömeggyilkos jó ember.
Ezzel nálam még mélyebbre ástad magad.
Nem mondtam hogy jó ember. Emberként hihetetlenül rossz. De nem annyira mint azt hiszik. Ő egy primitív fejletlen ember volt. Semmi szeretet, semmi morális érték. A tettei a mi bölcsességünkkel nézve sokkal rosszabbnak fognak tűnni, mint ahogy ő szánta. Az ő szintjén is borzalmas, és undorító, hogy ilyet bevállal. De egy fejletlen, üres elme, ami mellé tele van betegségekkel, és hiányokból való szenvedéssel, hogy tehette volna másként?
És levetkőzve ezeket. Mindent, ami emberré tette, valóban ott lesz a természetes jóság és törekvés a kollektív jóra. Csak ő önző volt és csak azoknak tett jót, akiket szeretett.
Nem sokan törekednek a fejlődésre.
És te se fejlődsz azáltal, hogy egy elmebeteg diktatort jónak tartasz legbelül.
Konkrétan azt írtad, hogy "végtelenül jó".
Én soha nem tudnék ártani még a légynek sem, de komolyan, inkább elviselem hogy idegesít, de nem venném el az életét, mert nem vagyok nála magasabbrendű vagy értékesebb, csak mert egy másik faj tagjaként születtem, de még én sem vagyok VÉGTELENÜL jó, nemhogy Sztálin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!