Miért nem illik rám sem az extrovertált, sem az introvertált jellemzés?
Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy teljesen egyik sem ír le engem, nem vagyok mindig a társaság középpontja, mint az extro-k, de utálok egyedül lenni, és bármit is egyedül csinálni. Az MBTI típusom ENFP, de csak olyan 50 valahány százalékban vagyok extrovertált.2021. márc. 1. 21:01
1/10 anonim válasza:
Az extrovertált emberek nyitottak, de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a társaság középpontjai.
2/10 A kérdező kommentje:
Én nyitott vagyok, de eleinte félénk, de hamar megnyílok
2021. márc. 1. 21:06
3/10 anonim válasza:
E két típus az egyenes két végén helyezkedik el. Közöttük lehetnek átfedések.
4/10 anonim válasza:
ezügyben csak magamból tudok kiindulni.
nálam a hasonló érzést az váltja ki,hogy rühellem a motiválatlan, korlátolt, előítéletes naplopókat, akikkel mostanában sokat kell együtt lennem.
ezért inkább vagyok egyedül mint velük.
miközben a hozzám hasonló motivált céltudatos emberekkel meg szívesen vagyok együtt, mert ez hasznot hoz, értelme és célja, konkrét haszna van ezeknek a kapcsolatoknak.
5/10 anonim válasza:
Mert a hiedelemmel ellentétben ez nem két külön kategória,hanem egy skála a két dologgal a végpontjain. Az emberek legnagyobb része valahol középen helyezkedik el,nem sorolható be vagy ilyennek,vagy olyannak.
6/10 anonim válasza:
Mert ez nem fekete és fehér, hanem egy számegyenesként kell elképzelni, ahol 100% introvertált és 100% extrovertált a két ellentétes pólus. A legtöbb ember valahol az egyenesen helyezkedik el, és bizonyos mértékben intro/extro. Meg vannak ún. amibervált emberek is, akik 50-50%-ban / hangulattól függően intro/extrovertáltak.
7/10 anonim válasza:
A gátlásosság egyébként nagyon eltorzíthatja az extrovertáltság megítélését. Sok ember tartja magát szerintem introvertáltnak, pedig valójában nem az, vagy messze nem annyira, amennyire gondolja, mert szimplán csak gátlásai vannak.
8/10 anonim válasza:
7: 6-os vagyok, ez is igaz.
Meg az, hogy vki extrovertált, nem jelenti azt, hogy nagydumás vagy hogy a társaság középpontja akar lenni. Inkább azt, hogy több energiát nyer-e az egyedüllétből, mint abból, hogy másokkal van, vagy fordítva.
9/10 A kérdező kommentje:
7: igen, azért nehéz, mert mondom, elég félénk és gátlásos tudok lenni, de ez valami szorongás lehet
2021. márc. 1. 21:16
10/10 anonim válasza:
Akkor ambivertált vagy. A kettőnek a keveréke. A legtöbb ember amúgy pont ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!