Lusta vagyok, ha nem szeretnék egyetem alatt dolgozni?
Egyetem előtt dolgoztam pár évet, hogy tanulás mellett ne kelljen. A szüleimmel élek, kb. havi 50.000 Ft-ot adok a "közösbe", meg ugye segítek itthon, ahol tudok. Ezzel az összeggel, plusz az egyéb állandó és időszakos költségeimmel számolva nem kéne dolgoznom az egyetem végéig, koncentrálhatnék a tanulásra, az utolsó félévekben pedig kereshetnék a szakomhoz illő munkát.
Jelenleg amúgy dolgozok, és ez a második félévem az egyetemen. Sajnos úgy tűnik, a kettő együtt nem megy, a munka a tanulás rovására megy.
Szerintetek lusta vagyok, ha inkább nem dolgoznék egyetem alatt, csak az utolsó 2-3 félévben? (8 féléves a képzés)
Köszönöm a válaszokat!
Gyógypedagógusnak tanulok, szerintem nem lesz majd olyan nehéz munkát találnom. Most amúgy teljesen mást dolgozok, semmi köze nincs a pedagógiához. Tanulni meg levelezőn tanulok, és kicsit szégyellem, hogy a legtöbb szaktársam dolgozik, nekem meg nem megy egyszerre a kettő. 😔
Kötelező gyakorlat valóban lesz, főleg az utolsó 2-3 félévben. Az utolsó félévben már óráink se lesznek, akkor már csak az összefüggő gyakorlat van.
Ezen kívül is szeretnék majd valamit dolgozni ezekben a félévekben, most úgy látom, hogy akkor kicsit több időm, és ezzel együtt energiám lesz majd. De ha nem, akkor majd utána. :)
4.-nek.
Nem a kötelezőről beszéltem. Hanem arról, hogy hová tudtad benyomni magad.
Van egy szaktársam, aki (valószínűleg) hasonlóan osztja be a pénzét. Nem vagyunk túl közeli viszonyban, ezért részleteket nyilván nem osztott meg, de külföldön dolgozott pár évet, és ebből 1-2 évig tudta finanszírozni azt, hogy itthon, nappalin tudjon tanulni az egyetemen úgy, hogy mellette nem dolgozik.
Már harmadévesek vagyunk, mindketten dolgozunk gyakornokként. Végülis ez is egy módszer.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!