Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire gáz az, ha valaki...

Mennyire gáz az, ha valaki 26,5 vagyis majdnem 27 évesen fejezi be az egyetemet és ebben a korban kezd el dolgozni?

Figyelt kérdés

Úgy volt, hogy elmentem érettségi után egy 2 éves OKJ-ra, de nem tetszett, azért elvégeztem és kitaláltam, hogy egyetemre akarok menni. Felvételiztem, de ahova szerettem volna első helyen, oda nem vettek fel, csak a másodikra. Oda beiratkoztam, de az egyáltalán nem tetszett és otthagytam. Újra felvételiztem és sikerült bejutnom arra a szakra amit akartam.

Most vagyok így 22. De ha csúszàs nélkül elvégzem, akkor is leszek 24 éves mire elvégzem. Viszont el szeretnék menni utána mesterképzésre is, nappalira. De nem merek, vagyis szégyenlem magam a korom miatt, meg hogy 3 évet kidobtam az életemből.

Más dolgozik már 18-20 évesen, építi az életét, már kocsija van, barátnője, gyűjt a lakásra, én meg ott leszek 26 és fél évesen( de kerekítsük inkább 27-re) úgy, hogy sehol sem tartok még az életben. Az egész fiatalkorom erre ment el, hogy egyetemre meg OKJ-ra jártam.

2020. júl. 14. 21:26
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
95%

Te is építed az életedet,csak te nem dolgozol,hanem tanulsz.

Szerintem ilyen korban egyetemre menni egyáltalán nem gáz,hidd el,valaki 40 évesen kezdi az egyetemet.

2020. júl. 14. 21:34
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokan ilyen korban végeznek. Mármint, ha valaki elmegy mesterképzésre is, egyetem közben esetleg halaszt is egy évet, akkor a 26 éves kort viszonylag elég könnyű összehozni. Amúgy szerintem nem gáz. Aki 18-20 éves korban már dolgozik, az nem ment egyetemre. Te jársz egyetemre. Ez evvel jár. Nem lehet mindent. Nem lehet egyetemre is járni, de közben dolgozni is. Mármint nyilván lehet dolgozni, de nem teljes állásban, hisz ott az egyetem. Én pl. bárhogy is számolom, mire végzek egyetemmel (mesterképzéssel), leszek én is 26 legalább, és sehol sem csúsztam meg, gimi után rögtön egyetem lett. Ez van, nem lehet mit tenni.
2020. júl. 14. 21:35
 3/27 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

“Más dolgozik már 18-20 évesen, építi az életét, már kocsija van, barátnője, gyűjt a lakásra,”

Megint más 30+ évesen a szüleivel él szüzen munkanélküliként éretségi nélkül. Azért te “kicsivel” jobban állsz.

“Az egész fiatalkorom erre ment el, hogy egyetemre meg OKJ-ra jártam.”

Legalább képezted magad, az nem kár. Most már kezdhetsz dolgozni vagy még egy kicsit tovább képzed magad. Ez tőled függ ,hogy melyiket választod, mit szeretnél és ezek közül mi éri meg jobban.

2020. júl. 14. 21:36
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

1: a sok csúszás miatt nem hiszem, hogy mindenki 21-22 éves lesz mikor végez.

2: van, aki 30 évesen jön rá munka mellett, hogy ő mérnök akar lenni, és visszaül az iskolapadba

3: fiatal vagy még

4: mesterképzés mellett rengetegen dolgoznak, ne felejtsük el, azért már van egy diploma akkorra.

Akárhogy nézem, 24 évesen nem ciki diplomázni. Nézzünk engem

19 vagyok, októberi születésű.

Buktam ovinál egy évet. 5 éves gimibe iratkoztam, tehát most végeztem.

Tehát majdnem töltöm a 20-at mire elindulok egyetemre egyből gimi után. 23 évesen fejezem be az alapképzést csúszás nélkül.

Egy évvel vagy lemaradva hozzám képest, aztán nézd, neked van OKJ-d..

És ez a levezetése nem csak az én életutam, hanem kb minden harmadik ember ennyi idősen végez.

2020. júl. 14. 21:53
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
A nagy tervek megvalósítása időbe telik, még mindig jobb mintha úgy gondolkoznál, hogy "jajj az sok időbe telik" mint sokan a 18 évesen dolgozók között.
2020. júl. 14. 21:55
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted kit érdekel az a pár év? Mások csúsznak, van, aki pár év munka után kap észbe. Én nem is ezen aggódnék, hanem azon, hogy mi van, ha megint meggondolod magad, hogy ez neked mégsem tetszik.
2020. júl. 14. 21:56
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

A lehetőségeid nagyon egyszerűek:

1: elmész a választott szakodra, elvégzed, majd ha minden fainul megy akkor életed végéig azzal foglalkozhatsz szakmailag amivel leginkább szeretnél.

2: meghátrálsz és sanszos hogy egy életen át azon fogsz búslakodni hogy miért nem választottad az első lehetőséget.

Én mindenképpen az elsőt választanám. Aztán persze a végső döntés a tied. Mire végzel, még 30+ éved lesz dolgozni, karriert és életet építeni nyugdíjig (vagyis ennél több lesz, mert nekünk a nyugdíj már csak fikció.) Attól hogy ha ezt a 4 évet végig dolgozod valamennyivel előrébb leszel valóban. A kérdés csak az, hogy vajon 10 év múlva mi lesz a különbség mind lehetőségekben, fizetésben, életminőségben.

2020. júl. 14. 22:07
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Apukám 26 évesen kezdte, 35 évesen végezte el az orvosit......

Ebben a megyében nincs nála jobb orvos (több száz Google-vélemény alapján, minden elfogultság nélkül).

2020. júl. 14. 22:28
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Én 27 évesen KEZDTEM az egyetemet.Későn érő típus vagyok,sok szakmát kipróbáltam mire rájöttem mihez akarok kezdeni magammal.Nincs olyan,hogy X év felett gáz befejezni az egyetemet.Mindenki úgy halad az életével ahogy akar/tud.Nem dobtad ki ezeket az éveket,tanultál,kerested önmagad.Ne másokhoz hasonlítgasd az életed,mert 2 sors sosem ugyanolyan.Van aki 18 évesen mondjuk megnyeri a lottót,gazdag lesz,házat vesz stb. Van aki meg 40 évesen még a szülőkkel lakik és jól érzi így magát (ismerek ilyet).
2020. júl. 14. 23:05
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha megtaláltad az életcélod, ott ne hagyd valahogy!
2020. júl. 14. 23:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!