Az egyén döntési szabadsága valóban fontosabb, mint hogy jelen állapotok szerint a magyarság szépen lassan el fog fogyni?
Én 25 vagyok, és az én gyerekkoromban a magyarság lélekszáma még közel egymillióval több volt. Ez az én szememben, aki fontosnak tartom a magyarság, a mi túlélésünket Európában, rendkívül ijesztő. Ma mégis azok a hangok vannak előtérben, akik az egyén döntési szabadságát fetisizálják, szinte bátorítják a nőket, hogy ne legyen gyerekük. A facebook, amely köztudottan liberális szellemű, simán töröl jobboldali, vagy csak a baloldallal szemben kritikus hangot megütő odalakat, viszont nyugodtan fennhagy egy 20ezres létszámú csoportot, amely kifejezetten a gyerekgyűlöletéről közismert.
Ezek az emberek, akik rögtön vérszomjasan ugranak neki bárkinek, aki meg meri említeni, hogy talán társadalmi kötelesség lenne a gyerekvállalás, nem godnolnak bele abba, már csak önző anyagi alapon is, hogy ezért nem lesz nekik sem nyugdíjuk? Akik azzal vagdalkóznak, hogy tenyészállatnak nézem a nőket (nem), miért nem tartják a gyereknevelést a legszentebb és legszebb emberi feladatnak, ami?
Nekem van gyerekem, mert szerettem volna és látva, hogy milyen jellem és milyen életet él, úgy érzem, hogy a párommal jó munkát végeztünk. Viszont, aki nem szeretne gyereket, az ne vállaljon, mert csak szenvedne vele. Amíg az alábbiak nincsenek meg:
- erős, megbízható párkapcsolat
- mindkét fél részéről akarat
- felelősségtudat
- stabil szellemi háttér
- stabil érzelmi háttér
- stabil anyagi háttér
addig meg se forduljon a fejében a gyerekvállalás, mert valamilyen szinten alkalmatlan rá.
Úgy elvárni a gyerekvállalást, hogy neked nincs és semmilyen tapasztalatod nincs elképesztően ostoba és képmutató viselkedés. A terhesség és a szülés nehézségeiről és fájdalmairól nem írok, hiszen férfiként nem éled át (ettől függetlenül nem kéne úgy kezelned, mintha egy könnyed séta lenne), de a gyerekvállalás egy sok nehézséggel és felelősséggel járó dolog, ami halálig kísér.
Ha már ennyire erőlteted a gyerekvállalást a nők részéről, akkor találj ki valami megoldást arra is, ha a másik fél visszakozna, mert pl talált másik partnert, mert meggondolta magát, mert nem olyan nemű a gyerek, amilyet ő szeretne, mert a felesége/párja nem túl szexi terhesen vagy utána és inkább elhagyja, vagy mert nem hitte volna, hogy ilyen nehéz a gyereknevelés.
Tudod kiscsillag, a gyerekvállalás nem arról szól a férfiak részéről, hogy belelövellsz az asszonyba és mosod kezeid, mert elégedjen meg azzal, hogy eltartod, amíg otthon van a gyerekkel, meg háztartást vezet. Tisztelet a kivételnek.
Amikor a magyarok bejöttek a Kárpát medencébe kb4-500 000-en vtak.Az 1800-as évek elején 2millió körül.Messze vagyunk még az elfogyástól.Amúgy én szült volna 5-öt is,de már csak kettő lesz a korom miatt.Ha meg nem lesz,akkor nem lesz.
Keress minden héten egy nőt,akit teherbe ejthetsz,és megmented a hazát.
Szerintem meg az egyéni szabadság és az egyén boldogsága kell, hogy a világon a legfontosabb legyen egészen addig, amíg az illető egyén nem bánt másokat.
Továbbá azt is vallom, hogy minél boldogabbak az egyének (sajnos inkább úgy mondható: minél kevésbé boldogtalanok), annál jobb az adott településnek, államnak, világnak.
Kedves kérdező! Rengeteg olyan ország van, ami kisebb lélekszámú, mint Magyarország, mégis jobban élnek.
Vagyis eleve nincs összefüggés a kettő között, miért is aggódsz?
Ennyi erővel aggódhatnál a környezetszennyezésért is, hamarabb fog a Föld elpusztulni, mint hogy ki természetes úton kihaljunk. Ja, hogy az nem érdekel, okszi!
"ma mi is annyian leheténk mint a franciák, németek, angolok"
vagy éppen a törökök, irániak, románok.
A népességszámnak nincs köze a jóléthez. Ott van Szlovénia vagy Észtország, jócskán előttünk, és alig kétmillióan vannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!