Vannak itt olyan emberek, akik szinesztéziával küzdenek?
Ez nagyon érdekes, amit az egyik válaszoló írt, mert nekem is a ruhatáram 99%-a fekete, és a tárgyakból is a feketét preferálom. Számomra ez a legsemlegesebb, legtisztább, időtlen szín, amit elbírok magamon és körülöttem viselni. A fehéret és szürkét szintén szeretem a környezetemben, mert azok is letisztultabbak és kevesebb dolgot társítok hozzá.
Én akkor jöttem rá, mikor szinesztéziás vagyok, mikor neten olvasgattam erről cikkeket, meg tanultuk irodalom órán. Akkor jöttem rá, hogy ez egy egyéni dolog, és nem mindenkinek van. Nekem gyerekként mindig is volt, azthittem ez természetes.
Nekem ADHD-t állapítottak meg mellé, szóval az én fejemben sokszor elég nagy káosz van, és sajnos a környezetemben is (nem vagyok koszos, de néha tényleg olyan a lakás, mint amin egy tornádó söpört végig)
Nekem a legáltalánosabb van, a számok és a betűk színesek, a hónapok és a hét napjaira képek jelennek meg előttem... de sokszor előfordul, hogy eszem valamit és színe van az ételnek. sokat hallgatok zenét és az is sokszor színes. Személyekhez is szoktam színeket társítani. Sokszor szeretek mindenféle anyagot megtapogatni, és van hogy az érintésre is társul szín, vagy íz...
Én is kísérleteztem pszichedelikus szerekkel (gomba, lsd, ketamin) és határozottan éreztem a hatásuk alatt a szinesztéziát, csak sokkal intenzívebben. Akkor jöttem rá, hogy nekem a mindennapok is elég pszichedelikusak tudnak lenni, ami sokszor szórakoztató számomra, de néha annyira elveszek a gondolataimban, hogy a külvilágot teljesen kizárom, mindig megy a "daydreaming". Ez sokszor suliban és munkában is elég zavaró tud lenni, de talán ahogy idősödöm egyre jobban tudom kezelni...
Én is színesztéziás vagyok nálam így van:
0= fehér,ez elég fura mert nálam a számok között a nulla olyan mintha isten lenne fogalmam sincs hogy miért, nem vagyok vallásos...
2=kék, titokzatos, depressziós alkat
3=zöld, genius
4=rózsaszín,lány, egy kis romantikus felénk alkat egy pár az otossel (ez nagyon fura tudomxdd)
5=fekete,fiú, nagyon bunkó mindenki utálja, önző, kötekedő
6=barna, lány,egy igazi lúzer, szerelmes vagy csak nagyon odavan a hetesert
7=fehér,önző, kihasználja a hatost
8=narancssárga nincs annyira személyisége de a nyolc és a kilenc úgymond ők a felnőtte
Ezenkívül színei vannak nálam a magánhangzóknak, ezáltal a szavaknak is például ceruza-sarga, alma-piros....
Nekem is van egy ilyen évterkepem, hét terkepem, egy kicsit hónap térképem is
És térkép= egy ilyen kör az egész ami három részre van felbontva nyári szünet (ez a legnagyobb és sárga),
tél (valamiért ha erre gondolok nagyon durván szomorú leszek, fogalmam sincs hogy miért, feketes kék)
Nyár (sárga, ez már boldogabb időszak)
Hét térkép= kb olyan mint egy órarend van színük is a napoknak
Hónap térkép= ha egy hónapra gondolok akkor tudom hol helyezkedik el az év terkepemben de az egész térképet nem látom, csak azt a részt amire gondolok.
Ez az egész nagyon érdekes, én is csak nemrég tudtam meg hogy valami baj van a fejemmel vagy nem tudom, és hogy ennek ráadásul még neve is van... hát nagyon meglepődtem
Nem tudom hogyan vagy mikor kezdődött de arra emlékszem hogy amikor még kicsi voltam akkor még annyira nem torodtem ezzel, csak úgy ötödikes koromban kezdtem el csak úgymond "használni" az év terkepemet, de akkor sem tűnt fel hogy csak én csinálom ezt.
23 vagyok azt kifelejtettem hogy a hetes az lány, és én is érzéseket kötök a számokhoz, például párszor még kisebb koromban lejatszottam a fejemben hogy egyes szituációkban hogy reagálni az ötös vagy hatos, meg ilyen hulyesegek.
Amúgy bocsi a helyesírási hibákért, nem nagyon olvastam vissza amikor írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!