Hogyan ússzam meg a beszélgetéseket (pl. szülinapon)?
Nagyon nem szeretem, ha én vagyok a középpontban (még a szűk családban sem), és szeretném megúszni ezeket a fölösleges beszélgetéseket, amik a szülinapon, karácsonykor, húsvétkor (stb.) jönnek, meg tőlem kérdezgetnek hogy megy a suli, munka stb. szóval ezekre kérnék megúszós "praktikákat" ha tudtok. Olyanokat szoktam csinálni, hogyha kérdeznek egyet akkor egy rövid, tömör választ adok a kérdésre majd kimegyek a konyhába (pl.kiviszem a tányérokat), vagy elmegyek a mosdóba. (Kezet/arcot mosni) De ugye ezt nem lehet sokszor eljátszani.
Arra ne írjatok tippeket, hogy hogyan ússzak meg ilyen eseményeket, mert azokra tudok jó sok kifogást, de még így is van pár ilyen alkalom évente, amit nem lehet kihagyni.
Szociális fóbiával 5 éve, pánikbetegséggel 2 éve küzdök, emiatt (is) elég megterhelő nekem az összes ilyen ünnepség, fizikailag és lelkileg is lefárasztanak.
Már minden csak pénzért van, egy jóbarát is, azaz pszichológus. Úgysem tudja megjegyezni mit mondanak neki a páciensei, és amikor a páciens rájön erre, akkor persze megint egy csalódás + pénzkidobás.
Szép lassan rájössz, hogy kezeld a dolgokat, ahogy neked a legjobb. A pszichológus nem nagyon fog tippeket adni, ő csak meghallgat.
Dehát menjen, aki akar, nehogy szegény pszichológusnak felkopjon az álla.
11: ez így ostobaság!
A pszichológus igenis segít a páciensnek rájönni arra, hogy mit kell változtatnia magán, hogy kijöjjön ebből az állapotból.
Tudtam, hogy lesz, aki letámad.
Semmiképp nem állsz a pszicho magaslatán, egy érvet nem hoztál. Akinek sok a pénze és ideje, menjen, nem tartom vissza :) Én jobbat is ki tudok találni hobbinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!