Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan legyek kevésbé figyelme...

Hogyan legyek kevésbé figyelmetlen?

Figyelt kérdés

Nagyon figyelmetlen vagyok. Hogy egy példát modnjak: középiskolás vagyok és így onlineban rengeteg dolgozatot írok. Az anyagot jól tudom de a dolgozataimban mindig elvétek hibákat a figyelmetlenségemből adódóan és mindig másokat, mivel tanulva az eddigi hibáimból megpróbálok figyelni az előzőekre. Pl: matematikából egy idő után csak úgy kicserélek egy számjegyet egy másikra és bár elviekben helyes a feladat folyton elszámolom. Vagy miután megírtam a dolgozatom véletlen nem azt fotózom le hanem a füzetem egy másik oldalát vagy kihagyok egy egész feladatot. És folytathatnám a sort.

A legtöbb tanács amit kapok, hogy figylej oda jobban. De ez egyszerűen nem megy legalábbis mindig azt hiszem hogy sikerül és a végén egy teljesen röhejes dolgot hagyok figyelmen kívül amire a következő esetben már odafigylelek de akkor meg más hiba csúszik be... És ez az élet midnen területén. Szóval egyszerűen nem tudok mit tenni hiába próbálok és ez nagyon zavar. Valaki tud segíteni? Esetleg ez valami féle betegség lenne? Vannak oylan praktikák amik valóban beválnak?

2021. febr. 22. 17:20
 1/5 anonim ***** válasza:
14%
Figyelj oda.
2021. febr. 22. 17:24
 2/5 anonim ***** válasza:
18%
Igyál kávét, attól éberebb leszel és megnő a koncentrációd.
2021. febr. 22. 17:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Mateknál a legjobb, ha suttogva számolsz. Pl. 69 + 45-nél nem fogod felcserélni a számokat, ha előzőleg kimondtad a két számot, mert ha 54-et írnál le 45 helyett, arra felfigyelnél. Nem tudom, hogy ez így mennyire érthető.
2021. febr. 22. 17:28
 4/5 anonim ***** válasza:
27%
Menj el egy pszichiáterhez és kérj tőle ripedont.
2021. febr. 24. 10:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Amit javasolni tudok első sorban (én ezt csinálom és azóta nem vagyok olyan figyelmetlen) hogy pl amikor matekből lemásolod a feladat első sorát, azt az egy sört ne csak írd, hanem rajzold a számokat és "azonosulj" a feladattal. A vizuális memóriádnak köszönhető, tudat alatt rögzülnek benned a számok/betűk és kevésbé fogsz oda nem illőt írni.

Ami a fotózást illeti, javaslom a feladatok sorrendjét. Pl ha tudod hogy van 9 feladatod de te nem sorban oldottad, kezd az elsőt,másodikat,stb.

Ha pedig kevered az oldalakat (megtörténik a stressz miatt) akkor javaslom, hogy vagy írj más színnel felmérőn, mint amúgy vagy hagyj egy apró jelet, akár egy címet is az oldalon, amit el kell küldj.

Sok sikert!

2021. febr. 24. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!