Nők! Hogyan döntenétek?
Húszas éveimben járok és keresztút előtt állok az életemben. Ha az érzelmeket kicsit félreteszem, objektíven nézve ez a két opcióm van:
Az egyik oldalon ott van egy több éves párkapcsolat, az ezzel együtt járó érzelmi és anyagi biztonság, jövendőbeli házasság, gyerekek és minden egyéb, amit a társadalom elvár. Itt elsősorban támogató feleségnek, háziasszonynak és anyának kéne lennem, és a munkám maximum amolyan hobbiként lehetne jelen az életemben. Cserébe lenne egy szép családom és nem a negyvenes éveimben kellene gyerekeket nevelnem.
A másik oldalon ott van egy nagy adag bizonytalanság mind magánéleti és érzelmi, mind anyagi szempontból. Cserébe esélyes, hogy ki tudnék teljesedni szakmailag. Sok évig tanultam és küzdöttem, és így nem menne "kukába" a sok erőfeszítés. Ekkor én lennék a karrierista nő, aki talán majd valamikor 30 felett szül, ha egyáltalán talál magának olyan partnert, akinek ez rendben van.
Ti melyiket választanátok és miért? Van itt olyan, aki hasonló helyzetben volt és később megbánta a döntését?
U.i.: Igen, tudom... Nem kell végletesnek lenni, mert mindkettő összejöhet. Nálam azonban a jelenlegi párkapcsolatom fixen véget ér, ha a második opciót választom, és szinte biztosan 30 felett leszek anya, akárhogy számolom. A párom 1-2 éven belül gyerekeket szeretne, ezért nyom ennyire a döntés súlya. Én is szeretnék, de tudom, hogy akkor sok-sok év kiesne a munkából, és elúszna az egész dolog...
Régen azt hittem simán megoldható minden egyszerre, de sok tényezővel nem számoltam...
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Elköltöztem azóta és jelenleg boldogabb vagyok, mint valaha. Majd 10 év múlva kiderül, hogy mennyire volt jó döntés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!