Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nők! Hogyan döntenétek?

Nők! Hogyan döntenétek?

Figyelt kérdés

Húszas éveimben járok és keresztút előtt állok az életemben. Ha az érzelmeket kicsit félreteszem, objektíven nézve ez a két opcióm van:

Az egyik oldalon ott van egy több éves párkapcsolat, az ezzel együtt járó érzelmi és anyagi biztonság, jövendőbeli házasság, gyerekek és minden egyéb, amit a társadalom elvár. Itt elsősorban támogató feleségnek, háziasszonynak és anyának kéne lennem, és a munkám maximum amolyan hobbiként lehetne jelen az életemben. Cserébe lenne egy szép családom és nem a negyvenes éveimben kellene gyerekeket nevelnem.

A másik oldalon ott van egy nagy adag bizonytalanság mind magánéleti és érzelmi, mind anyagi szempontból. Cserébe esélyes, hogy ki tudnék teljesedni szakmailag. Sok évig tanultam és küzdöttem, és így nem menne "kukába" a sok erőfeszítés. Ekkor én lennék a karrierista nő, aki talán majd valamikor 30 felett szül, ha egyáltalán talál magának olyan partnert, akinek ez rendben van.

Ti melyiket választanátok és miért? Van itt olyan, aki hasonló helyzetben volt és később megbánta a döntését?

U.i.: Igen, tudom... Nem kell végletesnek lenni, mert mindkettő összejöhet. Nálam azonban a jelenlegi párkapcsolatom fixen véget ér, ha a második opciót választom, és szinte biztosan 30 felett leszek anya, akárhogy számolom. A párom 1-2 éven belül gyerekeket szeretne, ezért nyom ennyire a döntés súlya. Én is szeretnék, de tudom, hogy akkor sok-sok év kiesne a munkából, és elúszna az egész dolog...

Régen azt hittem simán megoldható minden egyszerre, de sok tényezővel nem számoltam...

2021. jan. 17. 23:58
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem semmit sem ér a karrier, ha az ember nem élhet azzal, akit szeret. Viszont ha ez a kérdés egyáltalán felmerült benned, számomra egyértelmű, hogy nem szereted már a párodat, szerelmes semmiképp nem vagy, ha voltál egyáltalán. Én így azt javasolnám, ne kösd le magadat mellé gyerekekkel véletlenül se. Ez így, hogy társadalmi elvárás, már eleve halott ügy. Azért szülj, mert annyira szerelmes vagy, hogy nem is kérdés, hogy tőle akarsz gyereket. Mivel ez az érzés nincs meg nálad, alapvető baj van a kapcsolatoddal.

Ha választhattam volna, hogy a szerelmem vagy a karrier, soha nem választottam volna a karriert. De számodra ez a férfi nem szerelem.

2021. jan. 18. 02:23
 12/32 anonim ***** válasza:
81%
7. Miert undorito? A kerdezo tudja folyamatosan epiteni a pasija mellett a karrierjet, es a jovoben is ugyanigy egy ideig, max szakitanak utana ha a ferfi gyereket akar. Az o eletutjat ez semmiben nem veszelyezteti. Viszont a ferfi csak var es var egy gyerekre, es elpazarol 5-10 evet peldaul az eletebol, amit olyannal is epithetett volna akinek kell gyerek. Igy most kezdheti elolrol a parkapcsolat epitest, eltoltve ezzel eveket, es vegul csak nem akkor lesz gyereke mikor szerette volna, hanem mikor mar idosnek erzi magat hozza.
2021. jan. 18. 09:54
 13/32 Metionin ***** válasza:
100%
A másodikat. Olyan férfival aki elhagyással fenyeget meg meg akarja szabni hogy mikor szüljek, mit dolgozzak, akkor sem maradnék ha akarnék gyereket. Én is sok évet tanultam és sokat szívtam hogy jó munkám lehessen, ha valaki azt akarná hogy ezt vágjam sutba mert ő elhagy, akkor menjen isten áldásával.
2021. jan. 18. 13:56
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha a valaki a megfelelő emberrel can párkapcsolatban, ez a választás fel sem merül.
2021. jan. 18. 20:44
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nem írta a kérdező, hogy fenyegeti a párja. Lehet az is, hogy eleve úgy jöttek össze, hogy ő családot szeretne rövidesen és ilyen módon ismerkedett. És ezt tudja a kérdező.
2021. jan. 18. 21:24
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Inkább tanulj, dolgozz magadon, építsd a karriered, a tudásodat nem veheti el tőled senki. A párod viszont még elhagyhat. A leírtak alapján amúgy is olyan "tenyész szuka" féleségnek tart, aztán ha nem szülsz neki, te már nem is kellesz. Mi lenne ha nem jönne össze a baba? Akkor is gondolom lelépne. Így meg kilogikázhatod, hogy nem igazán magad miatt kellesz neki. Ha meg tegyük fel szülsz neki egy gyereket, mert őt választod, mi a garancia arra, hogy nem követel majd mást is ilyen "elhagylak, ha nem" alapon. Aztán oda az anyagi biztonság, te meg hoppon maradsz. Lehet még gyereked később is, mással is. Ezek szerint nem passzoltok. Örülj neki hogy ilyen hamar kiderült.
2021. jan. 18. 23:53
 17/32 anonim ***** válasza:
77%
Arról ne is beszéljünk, hogy ez felér egy zsarolással.
2021. jan. 18. 23:55
 18/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok-sok hasznos választ! Nagyon jókat írtok!

2 infó:

Valaki írta, hogy ne raboljam feleslegesen a párom idejét.

Egyáltalán nem terveztem ilyesmit csinálni, különben miért tenném fel ezt a kérdést? Nyilván vele is beszélgettem már ezekről a dolgokról, tehát nem árulok zsákbamacskát, nyugi. (Különben pár év alatt nekem esik drasztikusan az értékem a "párkapcsolati húspiacon", mert nő vagyok és nem neki. Úgyhogy magammal is jól kicsesznék, ha csak húznám az időt.)

A másik dolog, hogy kicsit félreértettétek páran, amit írtam. A párom nem fenyegetett. Ő nem állít igazából választás elé.

Viszont tisztán és egyértelműen látszik adott szituációkra adott reakcióiból, hogy nem működne a kapcsolat, ha annyit dolgoznék, amennyit akarnék. Például fixen nem bírná elviselni, ha nem én vinném a háztartást szinte teljes egészében. Ezt onnan látom, hogy ha egy-két napig nem főzök valami miatt, máris kiborul. Vagy pl. idegesíti, ha több időt fordítok munkára, önfejlesztésre, mint vele való szórakozásra, pihenésre.

Nem fogok mindent felsorolni, de maradjunk annyiban, hogy ő teljesen biztosan nem az a típusú férfi, aki egy karrierista nőt megtűrne maga mellett. Egyszerűen passzív agresszívvá válik, akárhányszor kilépek a hagyományos nemi szerepemből.

Remélem így kicsit érthetőbb a szituáció.

2021. jan. 19. 00:10
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért a "totál karrierista, akinek semmi másra nincs ideje a munkán kívül és sosem akar gyereket" meg a "két napig nem főz" között van némi különbség.

Nem vagyok karrierista, de szeretem a munkám. Szeretnének gyereket, de nem szívesen maradnék otthon vele 3 évig. Szeretek főzni, de a háztartás többi részét nem vagyok hajlandó egyedül csinálni.

Olyan pasi, akit leirtál, sosem kellene. Szerintem a házicseléd+tenyészkanca és a karrierista gyermektelen között vannak átmenetek. És én olyan férfit szeretnék (szerencsére találtam is), aki hasonlóan gondolkodik. Sosem lennék háztartásbeli.

2021. jan. 19. 07:35
 20/32 Metionin ***** válasza:
100%
18. Kérdező, ez alapján a pasas egy házicselédet akar magának. Mi az hogy te vidd a háztartást teljes egészében miközben ugyanúgy dolgozol mint ő? És ilyen mellé még gyerek? Fenyeget vagy nem, lényegtelen, én már emiatt lelépnék, nekem fontos hogy ne legyenek szerepek, hanem 2 dolgozó felnőtt éljen együtt akik osztoznak a feladatokon.
2021. jan. 19. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!