Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ettől én lusta, rosszabb...

Ettől én lusta, rosszabb ember vagyok, hogy még soha nem dolgoztam, csak tanulmányaim befejeztével szeretnék? 19/l

Figyelt kérdés

Év közben és nyáron voltak gyakorlataim, míg a szakmát csináltam, de azontúl sosem mentem el dolgozni sehova. Nem vagyunk gazdagok, átlagosan élünk. Nem akarok "papahotelbe" maradni, míg világ a világ. Először be szeretném fejezni a tanulmányaimat, ami évek múlva lesz, utána mennék, elhelyezkedve abban, amiért tanultam.

Az osztályomban majdnem mindenki, a többség dolgozik suli mellett. Olyan is, aki igencsak tehetős, bár az egyik tehetős csak nyáron, egyszer, de akkor is munka.

Igazából mindenem megvan. Ami meg kell, arra van vagy lesz pénz. Ha rá lennénk szorulva, zokszó nélkül mennék munkát keresni, tehát nem érzem magam lustának. Ezt érzem én. Ti mit gondoltok, ettől én lustának számítok?

2021. jan. 11. 15:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
*azért is.
2021. jan. 11. 16:24
 12/19 anonim ***** válasza:
74%
Senkit nem érdekel itthon a papír. A tapasztalat és a piaci tudás a fontos. Az irodalom ötös az nem piacképes tudás. Ahogy a töri sem és semmilyen középsulis eredmény. Sajnos ha valamit akarsz, bizony diákmunkázni kell, hogy legyen tapasztalatod, még ha meg is szakadsz. Sokan ezért égnek ki 18 éves korukra, mert nem bírják a tanulás+munkát, pedig jelenleg ez az alap elvárás az életben, hiába embertelen. Egyetem mellett is kötelező dolgoznod, mert 1. ott sem kapsz piacképes tudást, 2. kell tapasztalat. Semmilyen munkavállalónak sem érdeke a papíros de tapasztalat nélküli frissdiplomás.
2021. jan. 11. 16:38
 13/19 anonim ***** válasza:
26%
Még jó hogy nem azt írjátok hogy általános iskolás korában menjen el dolgozni...
2021. jan. 11. 17:49
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
#13 Lassan vicc nélkül ott tartunk. Minden munkáltatónak a legjobb kell. Az, akinek 20 évesen 10 év munkatapasztalata van, Bill Gates-et és Elon Muskot megszégyenítő piacképes tudása, de azért keressen 120 ezret max és 6 napot folgozzon 12 órában. Ez jelenleg az álommelós, ez kell nekik.
2021. jan. 11. 17:54
 15/19 anonim ***** válasza:
74%
A diákmunkák nagyon jól mutatnak egy pályakezdő önéletrajzon, ez tény
2021. jan. 11. 18:01
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Aki a munka mellet érvel,azt lepontozzák.
2021. jan. 11. 18:25
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert azt hiszik a tanulásból meg lehet élni.Közlöm,hogy nem mert tapasztalat nélkül kitörölheti a fenekét akárhány diplomája van már bocs

#16-os egyetértünk

2021. jan. 11. 18:30
 18/19 anonim ***** válasza:
38%
Egyik gyerekem sem dolgozott az egyetem mellett nyáron /orvos és tanár/. Az volt az elvem, hogy a jól tanulás is munka, nyáron pihenni kell. Mind a kettő kiválóan megállja a helyét a munkában.
2021. jan. 11. 19:05
 19/19 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem lusta akkor vagy, ha nem végzed el a kötelező feladataid. Például ha azt mondod, hogy a tanulmányaidra koncentrálsz, de mégsem kezdesz neki időben.

Elmenni dolgozni annyiban megéri, hogy megtanulsz kommunikálni a munkatársaiddal, megtanulod őket nem a haverjaidként kezelni, ami szerintem nagyon fontos. Pénzt is keresel vele, persze nem sokat. Én középiskola óta szinte minden nyáron dolgoztam, aminek köszönhetően megtanultam értékelni a pénzt. Sokkal jobban megbecsülöm azokat az eszközöket az életemben amikért én dolgoztam meg. Én is melóztam fillérekért mint az aki egy életen át ennyiért fog dolgozni. Megtanultam értékelni a lehetőségeimet és motivált arra, hogy elvégezzem az egyetemet.

Nem osztom azok véleményét, akik azért mondanak lustának és rossz embernek mert nem mész el bizonyos munkahelyekre nyomorogni, mert nincs szükséged rá. Persze nem minden munkahely maga a pokol.

Ha a megpályázott álláshoz nem volt köze a diákmunkáidnak, akkor azok nem releváns információk, nem oda valók. Én sem írom bele az önéletrajzomba, hogy xy helyen szalagmunkás voltam, ha egy irodai munkára adom be.

2021. jan. 11. 19:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!