Szerintetek létezik olyan ember, aki eleve gonosznak születik ? Úgy értem, eleve ilyen az adottsága. Találkoztatok már olyan gonosz emberrel, akiben egy szikrányi jóindulat nem volt ?
... Folytatás:
Ennek az oka az kifejező eszközök hiánya. A hiszti, a másik hajának húzása, a csak azért se játszhasson a másik, inkább tönkre teszem az ő játékát, ha már nekem nincs.
Ez a viselkedés a büntetőfékezéssel azonos szintű gonoszság.
A büntetőfékezés alapja a megnevelési vágy és a bosszúvágy.
Tehát maga felé mutató, önmaga megnyugtatására irányuló dolgok. A másik emberről sokszor azt sem tudja, kicsoda, és nem is érdekli.
A másik gyerek játékának a tönkretétele szintén az önmaga megnyugtatására irányul. Ha neki sincs játéka, akkor az ő saját vesztesége már relatív, nem olyan szenvedés, mintha látná a másikat játszani.
Szerintem vannak. Egyszerüen nem érdekli,hogy más mit gondol,érez,cselekszik.
Csak a saját érdeke számít és nem érdekli a tetteinek sulya,következménye.
Őket a társadalom kiveti magából. És valamilyen elembetegsségel "ruházzafel". Mondván:bolond.
Ezek a tulajdonságok a legalapvetőbbek. A saját túlélésed biztosìtják. Ezekre mamár nem igen van szükség...na jó inkább 5000éve nincsrá szükség errefelé. De ha beüt a krach akkor lehet látni példákat:kannibalizmus ostrom idején. De az akkori gonoszság hipp-hopp eltünik ha jőnnek a békeidők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!