Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek létezik olyan...

Szerintetek létezik olyan ember, aki eleve gonosznak születik ? Úgy értem, eleve ilyen az adottsága. Találkoztatok már olyan gonosz emberrel, akiben egy szikrányi jóindulat nem volt ?

Figyelt kérdés

2021. jan. 6. 19:37
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
25%

Én leírtam, miért vélem úgy, hogy nincs.

Most te jössz.

2021. jan. 6. 20:10
 12/35 A kérdező kommentje:
Persze azt a sok xarságot a történelemben is biztos jó emberek követték el. Vagy a gyilkolást, erőszakot, lopást stb....
2021. jan. 6. 20:12
 13/35 A kérdező kommentje:
Ne áltassuk magunkat, sajnos igenis sok gonosz ember van, legalábbis szerintem, csak nem értem, miért szívják előlem a levegőt.
2021. jan. 6. 20:13
 14/35 A kérdező kommentje:
És sajnos az ember minél többet megél, annál több gonosz retek emberrel találkozik...
2021. jan. 6. 20:15
 15/35 anonim ***** válasza:
5%

"Persze azt a sok xarságot a történelemben is biztos jó emberek követték el. Vagy a gyilkolást, erőszakot, lopást"

Mindig azt kell megvizsgálni, mi a motiváció?

A puszta gonoszság? Aligha.

Történelmi xarságok: hódítás, hatalomvágy, igazságtétel, hírnév, félelem (pl. diktátorok, akik kivégzik a családtagjaikat, kiirtanak más népeket).

Gyilkolás: nyereségvágy (anyagi okok), revans, félelem (az áldozatnak eljár a szája)

Erőszak: hatalomvágy, félelem, kontrollálatlan dühkitörés, kéjvágy (nemi erőszak)

Lopás: egyértelműen nyereségvágy, esetleg kóros eredet (pl. kleptománia)

2021. jan. 6. 20:16
 16/35 anonim ***** válasza:
28%
Senki sem születik gonosznak. A pszichopaták sem gonoszak, hanem betegek. A gonoszság később alakul ki, külső hatások következményeként.
2021. jan. 6. 20:22
 17/35 anonim ***** válasza:
53%

Igen létezik olyan aki ,,gonosznak" születik, ők a pszichopaták. Bármilyen kiváló, példás közegben szocializálódnak hulladék emberek lesznek, bár tény, hogy a közeg megrontó hatása erre is rásegít.

A pszichopata egyébként ne a kéjgyilkosra gondolj, többségük egyáltalán nem gyilkos, de mégcsak nem is feltétlen bűnöző. Pl: a se@gfej főnök a munkahelyen aki eszközként használja a dolgozókat, a nagyvállalkozó/politikus/influencer aki naív embereket befolyásol haszonszerzés céljából mind-mind pszichopatikus vonásokkal rendelkezik.

2021. jan. 6. 20:24
 18/35 Girlll3 ***** válasza:
80%
Van gonosz. Pszichológiából tanultuk. Létezik olyan, akinek az agya másként működik és másként fejlődik, eniatt kisebb az empátiáért felelős terület az agyukban. Ja, és születetten ilyenek.
2021. jan. 6. 20:27
 19/35 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem gonoszság, hanem egyszerűen defekt.

Ő nem érzi, hogy gonosz, és a normálisabbja megtanulja azt, hogy meddig mehet el.

Gonoszság = elsődleges motiváció: szándékosan rosszat akarni másoknak

Ilyen szerintem nincs, mert az alapvetően egocentrikusan működik az ember. Saját magának akar örömet vagy a fájdalmát csökkenteni (legyen az fizikai vagy lelki).

2021. jan. 6. 20:40
 20/35 A kérdező kommentje:

De ha vannak ilyen elmebeteg emberek, miért nem viszik őket elmeorvoshoz ?

Most is pszichopata gonoszok sokasága van köztünk.

Pl a politikusoknál szerintem alap lenne az elmeorvosi vizsgálat és aki megbukik, az ne lehessen politikus.

De ugyanúgy nagy pozíciókat sem bíznék elmebetegekre.

2021. jan. 6. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!