Akik kedvesek és jóindulatúak, hogy maradtatok ilyenek?
#6 A többi ember nem érdemli meg, hogy rosszul bánj velük amiatt, mert veled valakik rosszul bántak.
Én tudom, hogy akik engem bántanak, vagy bántani akarnak (nem mindenkinek sikerül ám), azoknak saját magukkal van bajuk, és inkább szánandóak. Így hozzáállva nekem is sokkal könnyebb.
Azonkívül van választásom abban is, hogy mekkora befolyást engedek nekik az életemre. Kiszolgáltatott, függő helyzetbe nem hozom magam, és aki nem üti meg a mércét emberileg, azt egyszerűen kizárom az életemből.
Ne azért akarj jó, meg kedves lenni, mert akkor csak jó fog áramlani feléd, meg csak szép dolgokat látsz majd. Sajnos akár kedves meg jó vagy, akár nem, fogsz kapni jó és rossz dolgokat is.
Magadért akarj ilyen lenni, hogy saját magaddal el tudj számolni, sajá magaddal ki legyél békülve. Ha a kedvességedre a válasz valami negatív, akkor tudod, hogy te a részedet megtetted. Az, hogy a másik erre hogyan reagál, elfogadja-e a másik kedvességét, jóindulatát stb. az már az ő dolga. Ha nem fogadja el, az az ő döntése, amivel saját magára hat vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!