Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Bántalmazó emberek ! A ti...

Bántalmazó emberek ! A ti szemszögetekből érdekelne, nektek miért okoz örömet, ha a másikat porig alázzátok, tönkreteszitek? Mit éreztek ilyenkor ? Örömöt ? Sikert ? Kielégültséget ? Élvezetet ?

Figyelt kérdés

Őszintén érdekelne, mi játszódik le egy ilyen ember fejében.

Gondolom a bűntudat nálatok nem játszik, hiszen nincs lelkiismeretetek.

Nem tudtok megbánást tanúsítani. És szemrebbenés nélkül gázoltok át mindenkin, aki az utatokba kerül, de legfőképp azon, akit szabad prédának tekintetek.

Gondolom ti ezt afféle játéknak fogjátok fel. A másik, az áldozat helyébe miért nem vagytok képesek beleképzelni magatokat ?

Egy cseppnyi irgalom, könyörület nincsen bennetek ?

2021. jan. 5. 22:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
95%

A kerdes nagyon jo, de a kerdes cimzettjeitol sajnos nem fog valasz jonni :( nekik ugyanis fogalmuk sincs, hogy mit csinalnak, eszre sem veszik, hogy bantalmaznak.

Voltam ilyen kapcsolatban, es amikor szembesitettem azzal, hogy manipulal, erzelmi zsarol, akkor en lettem beallitva rossznak. O nem csinal ilyeneket, de nekem valtoznom kell. Megszakitottam vele a kapcsolatot, es ebben is az aldozatot latja sajat magaban: milyen csunya dolog volt ez tolem, es keseruseg toltotte el. Semmi megbanas, semmi elgondolkodas, hogy miert leptem ki egy 10 eves baratsagbol (?). Es a parja pszichologus, aki tobb erzelmi zsarolos emailnek is a szemtanuja volt, de semmit nem tett. (Volt, aki azt mondta, hogy o erzelmileg nagyon be van vonodva, es ilyenkor nem lat.)

Egy konyvben (Gyogyulas a rejtett bantalmazasbol) azt olvastam, hogy szandekosan bantanak masokat. Ezt nehezen tudom elhinni, es a pszichologusom is ezen a velemenyen volt. Egy masik knyvben (Erzelmi zsarolas) meg azt irtak, hogy tudattalanul teszik, ok ezt tanultak konfliktuskezelesnek, es ha azt latjak, hogy meg be is valik, miert valtoztassanak.

Sajnos a belatas hianyzik beloluk :( nekem is azt a legnehezebb feldolgozni, hogy bocsanatot soha nem fog tolem kerni, es hogy o maga nem latja be, hogy mit tett, csak harit. (Es latom a sajat felelossegem is abban, hogy nem huztam meg a hatarokat, es sokaig hagytam :( )

Bocs a kisregenyert :(

2021. jan. 6. 04:06
 12/24 A kérdező kommentje:
11: És azóta sem látja be, hogy hibázott ? Semmi bűntudata nincs ?
2021. jan. 6. 08:01
 13/24 A kérdező kommentje:

Nincs gomb, ami bekapcsol neki, ha rosszat tesz, ha átlép egy határt ?

Durva nagyon ebbe belegondolni, mert akkor gyakorlatilag olyan, mint az állat, állatszintű.

2021. jan. 6. 08:36
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem éreznek bűntudatot, sajnos.

Az exem a végefelé kihasznált, átvert, hazudott, manipulált, érzelmileg zsarolt.

Fel sem tűntek neki ezek a dolgok, mivel szerintük ezek nem rossz dolgok. Egy dolog lebeg a szemük előtt, hogy elérjék, amit akarnak és nekik jó legyen.

Amikor szakítottam vele és szembesítettem a dolgokkal, annyit nem kaptam, hogy bocsi. Még ő volt felháborodva, mondván: ,,mire számítottál?"

Mindezt úgy, hogy soha nem bántottam őt az évek alatt, és az egyetlen ember voltam, aki mellette maradt minden rossz tette ellenére, mert az utolsó évben eléggé lecsúszott és MINDENKI elfordult tőle és megutálta. Csak én hittem benne és támogattam.

Szóval csak álltam döbbenten a ,,mire számítottál?" kérdése hallatán.. Hát erre nem, erre nem számítottam...

2021. jan. 6. 09:33
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Érdekelne, milyen könyv írja le, hogy csak kiabálós nőt vernek, ami amúgy szintén nem oké. Áruld már el a címét.
2021. jan. 6. 09:40
 16/24 anonim ***** válasza:

#12-13

11-es vagyok. A 14-es hasonló választ tudok én is írni.

Engem a kapcsolatunk végén leparasztozott; a szemembe mondta, hogy én vagyok a betegsége oka; a kollégák előtt azt állította, hogy mérgezem a levegőt, és azonnal kérjek bocsánatot, stb. Nem, egyikért - és másért - sem kért bocsánatot. Sem akkor, sem azóta.

Évekkel ezelőtt azt mondta nekem, hogy ő csak azért kér bocsánatot tőlem, mert tudja, hogy nekem arra van szükségem. Vagy: volt, hogy összeveszett valakivel, és írt egy szerinte bocsánatkérő levelet. Azt megnézette velem, és én szóltam, hogy ez minden, csak nem bocsánatkérő levél. A válasza: jó, akkor írjam már meg helyette és majd ő elküldi. No comment.

Ezzel szemben nekem mindenért bocsánatot kellett kérnem. Volt, hogy én már lezártam valamit, de ő még nem, és nyíltan megkérdezte: "Mikor kérsz bocsánatot?"

Mindezzel együtt: ő tekinti magát áldozatnak azért, mert én megszakítottam a kapcsolatot (vélhetően azt gondolja, hogy milyen igazságtalan vagyok). Pár hete keresett meg 1 év no contact után, és abból a levélből is ez jött ki: ő már nem keserű, ő már csak a szépekre emlékszik.

Nagyon durva mindezt leírva látni, és átkozom magam, hogy ezt nem vettem észre időben. Ugyanakkor nagyon sok új kapu nyílt meg az életemben, és bár először rossz volt, de azóta életem legjobb döntésének tartom, hogy egy pszichológust felkerestem, akihez azóta is járok. Ha nem alakult volna így a kapcsolatunk, nem kezdtem volna járni.

A pszichológus azt mondta, hogy addig nem változik meg a viselkedésük, amíg rá nem jönnek, hogy tényleg megbántottak valakit. Amíg ez nem tudatosul bennük, nem lesz változás.

Azt hangsúlyozom, hogy én nem párkapcsolatban éltem ezt át. El sem tudom képzelni, hogy ez milyen lehet egy olyan szoros és intim kapcsolatban.

2021. jan. 6. 14:59
 17/24 anonim ***** válasza:
9%

15.

eléggé sok könyvet olvastam a témában.

és ez a stressz megszüntetés miatt üt dolgot ha jól emlékszem az-ördögi emberek-címűben volt.

de azóta több könyvben is amiket olvastam meg volt ez erősítve,bírósági tanúvallomásokkal alátámasztva,hogy 99%ban tényleg ez a kiváltó.

csak ugye a jogot a tények és a tettek érdeklik.

nem pedig a kiváltó,vagy az oda vezető út,így e logika szerint logikus,hogy elítélik a tettlegességre vetemedőt.

2021. jan. 6. 19:55
 18/24 anonim ***** válasza:
Ahogy olvasom a történeteiteket,egy hisztis gyerek jut eszembe a palikról. B<
2021. jan. 8. 12:42
 19/24 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon jol fejen talaltad a szoget. Hisztisek, amivel iszonyatosan jol tudnak manipulalni arra alkalmas embert. A konfliktusaikat altalaban hisztivel oldjak meg.

Ebbol a szempontbol nagyon erdekes, hogy tudnak ilyen gyermeki viselkedessel manipulalni. Nem veletlen az un szurke ko modszer a kezelesukre. Ha azt latjak, hogy nem hatnak rad, leszallnak rolad.

2021. jan. 10. 15:55
 20/24 Asderman:- válasza:
Nem szoktam bantalmazni senkit ok nélkül tess és ha van okom rá akkor a végen érzed hogy megérdemelte.
2021. febr. 4. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!