Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nagyon gáz, ha nem akarok...

Nagyon gáz, ha nem akarok jogosítványt?

Figyelt kérdés

25 éves férfi vagyok már, de nem igazán érdekel a vezetés, az autók.

Pedig jelenleg lenne pénzem rá, és tudnék venni.

De megmondom őszintén, hogy magától az eü-től, a kresztől, és a gyakorlati részétől, illetve legjobban a forgalmi vizsgától is félek. Engem ne szívassanak, nincs türelmem már lenyelni a sok szivatást, az idegrendszerem nem a legjobb.

De jobban belegondolva, nem is nagyon lenne szükségem rá:

-Kirándulgatni nem nagyon megyek, az itthoni programokat preferálom.

-Ha sok mindent kell vásárolni, akkor megtudom rendelni online is.

-Ha pedig nyaralni megyek, akkor repülővel megyek, mert szeretek repülni. Bár eddig a családommal mentem, és az öcsémnek volt jogsija, tehát béreltünk autót, de már nem hinném hogy velük mennék, úgyhogy ezt valahogy megkéne oldanom majd, mert még sok helyre szeretnék eljutni, és busszal valószínűleg neccesebb lesz, ha nem ismeri az ember az ottani tömegközlekedést...

Nem is beszélve a fenntartási költségekről, a benzinről stb. Szerintem nagyon sok pénzt elvisz.

2020. dec. 19. 17:42
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
#36: Oké bocs. :D Jogos!
2020. dec. 20. 22:34
 32/38 anonim ***** válasza:
20%

Látom betaláltak a trollok. Remélem azért elolvasod az én válaszomat is. Én úgy gondolom, hogy egy jogosítványnak rengeteg előnye van. Igen, ha a jogosítvány megszerzése után nem kezdesz el gyakorolni, ugyanúgy rutintalan maradsz, de ha neadjisten mégis kéne az autó, nem az lesz a legnagyobb probléma, hogy még a papír sincs meg, hanem hogy nehezebben megy a párhuzamos parkolás. :D Azt meg már be lehet gyakorolni, rá tudsz érezni pár óra alatt, papírt viszont nehezen szerzel órák alatt.

Az autók nem kell, hogy érdekeljenek, pl. egy Suzukinak mindegy, hogy hozzáértő hajtja, vagy laikus, azokat többnyire agyon sem lehet ütni, megbízhatóak.

"De megmondom őszintén, hogy magától az eü-től, a kresztől, és a gyakorlati részétől, illetve legjobban a forgalmi vizsgától is félek."

Az eü-től ne félj. Több krónikus betegséggel is lehet vezetni (persze gyakoribb, szigorúbb felülvizsgálat mellett), ezek pl.: szívbetegség, epilepszia, cukorbetegség, illetve kb. fél lábbal/fél kézzel is vezethetsz, ilyen esetben nyilván olyan autó kell, amit mozgáskorlátozottak is tudnak vezetni.

A látásvizsgálat egyenlő a nullával. Én ezt nem tudtam, de mindenhol ugyanaz a tábla van, sokan megtanulják és elmondják fejből. Nekem felírták, hogy kell a szemüveg (jobb szemem -1,5-es), ami szintén vicces, mert bőven le tudom olvasni a táblákat több száz méterről is, csak a szemorvosnak nem tetszettek az eredmények. Röviden, a látásvizsgálat is egy rossz vicc. Nem nézik, hogy közelre mennyire látsz, és hogy két szemmel (ergo normális esetben) mennyire látsz távolra/közelre, milyen a térlátásod, mélységészlelésről meg szó sincs.

Ha magasabb a vérnyomásod, vagy a szívverésed, ha csak nem vagy klinikai eset, tapasztalataim szerint a legtöbb orvos/háziorvos nem akad ki. Ha kiakad, mondd, hogy kávéztál.

Röviden ennyi. Ha a háziorvos nagyon kiakad valamin, szaladj el egy magánorvoshoz, és kérj szakvéleményt. Úgy tapasztaltam, hogy a szakorvosok sokkal kevésbé akadnak ki azon, hogy pl. 135 a vérnyomásod, ha amúgy összességében jó az eü. állapotod.

Szerintem az eü.-t kifejtettem.

A kreszt már általános iskolában kéne tanítani, és neked is tudnod kéne. Nyilván bkv-t használó nagyvárosiként nem az fog érdekelni, hogy melyik az autóút és az autópálya tábla, de az alapvető elsőbbségi viszonyokkal, táblákkal illik tisztában lenni. Pl. ha egy autó lekanyarodik egy utcába, ahol te éppen átkelsz (a kereszteződés mellett), kinek van elsőbbsége?

A gyakorlati része többtényezős. Magát a gépjárműkezelést szinte majmoknak is meg lehet tanítani. No meg nézz néha az autókba, milyen orkok vezetnek egy-egy kocsit...

Maga a közlekedés nehéz. Bele kell jönni. Én úgy 1-2 év után éreztem úgy, hogy teljesen belejöttem a jó balkáni magyar közlekedésbe, tudom kezelni a trollokat, felvettem a ritmust, stb.

Hogy mennyire van szükséged jogsira, a te dolgod. Ha teljesen biztos lennél benne, hogy nem kell jogsi soha, akkor nem is írtad volna ki a kérdést.

20F

2020. dec. 21. 09:55
 33/38 anonim ***** válasza:
66%

“Akinek nincs jogsija az nem férfi”

Akkor 1900 előtt nem voltak férfiak, értem...

Barom... :D

2020. dec. 21. 10:09
 34/38 anonim ***** válasza:
0%
33. Az más te barom, jó hogy nem az ősemberre hivatkozol. Marha.
2020. dec. 21. 10:42
 35/38 anonim ***** válasza:
39%
Hát ha neked az ükapád ősember volt, akkor te is az vagy még.. ugyanis az ükapádra hivatkoztam, akinek jogosítványa nem volt, tehát nem tartod férfinak. Valahol jogos, hiszen az ősember még félig állat, tehát legfeljebb hím lehetett, vagy kan.
2020. dec. 21. 11:55
 36/38 A kérdező kommentje:
Kedves 34-es: te egy nagyon primitív ember vagy, bár embernek se kéne hogy nevezzelek hiszen nincsenek emberi megnyilvánulásaid
2020. dec. 21. 18:33
 37/38 anonim ***** válasza:
19%
#34: Ment a zöld!!! Annyira egyetértek veled!
2020. dec. 21. 18:44
 38/38 anonim ***** válasza:

Miért lenne gáz? Inkább az a gáz, ha az embereknek üres hűtő, nincs mit zabálni, na, az k*rva gáz dolog, inkább koplalnak, csak legyen mit mutatni, nem baj, hogy majd éhen döglenek, csak tudjanak furikázni. Nekem sincs jogsim és nem is kell, legalábbis autóra nem, viszont motorozni akarok, sokkal olcsóbb és jobb is, főleg, ha dugó van, csak elmegyek a kocsik mellett, azt be is lehet a sok idiótának inteni.

31/F

2023. márc. 8. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!