Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen igazságtalan az...

Miért ilyen igazságtalan az élet és a jó emberek kapják a nehezebb sorsot?

Figyelt kérdés

Tudom legtöbben azt fogják írni/gondolni, hogy erre nincs válasz, de én mégis próbálok valami elfogadható magyarázatot kapni.

Az élet igazságtalan, a jó emberek akik nem ártanak másoknak kapnak egy gyógyíthatatlan betegséget, magánéleti gondokat, elveszíti szerettél és még sorolni lehetne. A rossz aki öl,lop hazudik nem kapja meg büntetését. Ne értsetek félre nem kívánok senkinek rosszat de bosszantó.

Annyi remek embert ismerek és olyan nehéz sors jutott nekik. Nem tudom mibe higgyek már...

Én pl. magamat átlagos embernek tartom, nagy hibákat nem követtem el de mégse vagyok tökéletes, mint mindenki más. Mégis gyökeresen megváltozott az életem, gyógyíthatlan betegség nehézségek stb. Tartom magam amennyire tudom és nem is panaszkodni akarok de mindig felteszem magamnak a miért pont én? Vajon rossz ember vagyok azért kapom? Mit rontottam el stb..

Valamibe akarok kapaszkodni egy válasz amivel megnyugtatom magam, elfogadni azt, hogy nincs igazság a földön...

2020. dec. 9. 12:01
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Utolsó

Egyrészt, az élet kockázattal jár, tehát, nem tudsz úgy élni, hogy ne szívnál néha

Másrészt, mielőtt meghozunk egy döntést, mások vagy magunk korábbi hibáit mérlegelve érdemes döntenünk. És amikor meghozzuk a döntést élni az életük

Nekem pl az adott magyarázatot az efféle nehézségek könnyebb kezelésére, hogy metaforikus állomásokként fogom fel a jelenlegi és jövőbeli helyzetemet. Sokszor nem a végtelenségig való logikus gondolatok keresése hozza meg a megoldást, hanem a saját perspektivánkon való állítás. Persze ez sokszor annyira nehéz, hogy van, hogy az embernek külső segítségre van szüksége.

De a lehetetlen az tényleg csak egy hirtelen elképzelés, és mégha elérhetetlennek is tűnik a cél, megfelelő tervezéssel, napi 1% fejlődéssel el lehet érni olyan dolgokat amik másképpen elérhetetlennek tűntek

2021. febr. 5. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!