Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek mennyire rasszista...

Szerintetek mennyire rasszista és homofób a magyar társadalom ? Hogy látjátok, a környezetetekben lévő emberek hogyan vélekednek ezekről a kérdésekről, mi az álláspontjuk ?

Figyelt kérdés
Ti annak tartjátok magatokat ? Ha igen, indoklást is írjatok.

2020. dec. 6. 03:23
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Mielőtt bárki a torkomnak esik, kérdésemben nem formáltam véleményt. Inkább a politika korbácsol ilyesfajta gondolatokat vagy társadalmi szinten, a környezetetekben is tapasztaljátok ezeket a jelenségeket ?
2020. dec. 6. 03:56
 2/11 anonim ***** válasza:
60%
Én meleg vagyok, és valóban homofób a magyar társadalom. Valahogy a heteró többségnek természetes undora van ellenünk és irracionális félelme pl. A miattunk bekövetkezendő emberiségkihalástól, pedig amíg ők többen vannak addig biztos nem halunk ki. A rasszizmus szerintem rengeteget enyhült az utóbbi időben. Talán mert már félünk rasszistának lenni, ugyanis a cigányság kezd lenni a többség kissebség helyett, és kénytelenek vagyunk őket elfogadni, a viselkedésüktől függetlenül, mert ha szóvá merjük tenni hogy valami nem tetszik, 8-an késelnek le egyszerre, és a halál elég navy visszatartó erő.
2020. dec. 6. 04:16
 3/11 A kérdező kommentje:
2: Személyesen ért téged atrocitás az irányultságod miatt ?
2020. dec. 6. 04:36
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
3: Atrocitás nem nagyon, de kiközösítés+lerázás comingout után igen.
2020. dec. 6. 04:41
 5/11 anonim ***** válasza:
88%
4 Ennél "kevesebbért" is kiközösítenek embereket, nem biztos, hogy ennek a melegség az oka. Ha valaki nem olyan bármiben mint az átlag csoport, akkor megy a furkálódás.
2020. dec. 6. 05:36
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
Rasszista és homofób a társadalom, így volt van, lesz. A többség tagadja, hogy az lenne (mármint ő maga), de akkor is az.
2020. dec. 6. 05:48
 7/11 anonim ***** válasza:
29%
Nem rasszistább mint akármelyik európai nép.Sőt.Ha belegondolunk akkor a történelem viharaiban a mindenfelől jött népek olvasztótégelye lettünk,kimondottan befogadónak számítottunk ebben a tekintetben.Az más kérdés,hogy van egy nagyon erős negatív viszonyulás a cigányok felé,de ez az utóbbi évtizedek tapasztalatain alapszik,nem az előítéleteken.És ennek következménye lehet,hogy a mostani generáció már minden emberhez hasonlóan viszonyul akinek a bőrszíne sötétebb az övénél.Az viszont teljesen egyértelmű,hogy alapvetően homofób társadalom vagyunk,legalábbis a b.ziellenesek hangja elnyomja a toleráns emberekét.Azt,hogy ez a zsigerből jövő indulat milyen erős,jól mutatják az elmúlt napok történései a Szájer-ügy kapcsán.Az elmúlt tíz év Fidesz kormányzásából ez az egyetlen ügy ami átütötte a magyar ember ingerküszöbét,pedig volt itt százával olyan dolog ami ezt megtehette volna,de nem.Itthon nem számít az,hogy szétlopják az uniós pénzeket,hogy elherdáltak 3000 milliárdnyi nyugdíjvagyont a semmire,hogy először Simicskán majd Mészároson keresztül strómanok számlájára mentették ki a lóvét,hogy a saját nevükre íratták az ország nekik tetsző részét,kastélyokat,szállodákat, vállalkozásokat,stb.Mindezt a magyar ember elintézi egy legyintéssel vagy egy vállrándítással.Amikor a fidesz orszáros lejáratókampányt indított Vona Gábor ellen akkor kétmillió megvezetett birka fröcsögte a bu.ziellenes propagandát,gúnyolódott Vonán,mint később kiderült,teljesen alaptalanul.Mert Vona később minden rágalmazási,becsületsértési pert megnyert ezzel kapcsolatban.De A Párt már akkor is tudta,hogy ezzel Magyarországon bárkit sárba lehet taposni,ezzel választást lehet nyerni.Ezért pánikolnak most annyira amennyire,kétségbeesetten próbálják lemosni magukról a b.zipárt címkét,mert attól még pedofilpártnak vagy ku.vapecér pártnak is jobb lenni ebben az országban.Ezzel azt hiszem mindent elmondtam.
2020. dec. 6. 06:23
 8/11 anonim ***** válasza:
82%
Vannak gondok, az tuti, nagy különbséget tesz az "enyém nem az, de szeretem, így a tied az" (nem)gondolkodásával helyzetekben.
2020. dec. 6. 07:18
 9/11 anonim ***** válasza:
25%

Nagyon rasszista, és nagyon homofób. Európában az elsők között vagyunk mindkettőben.

Én egyik sem vagyok.

2020. dec. 6. 23:42
 10/11 anonim ***** válasza:
78%

A kérdésre jó válasz a budakalászi jegyző esete, aki homoszexualitása miatt utasította el egy anyakönyvvezetői állásra egyébként szakmailag teljesen megfelelőnek gondolt, és előzőleg már ki is választott jelöltet.

Külön pikantériája az ügynek, hogy ezután a jegyző csak azért ajánlotta fel a lemondását, mert az eset napvilágot látott, a polgármester viszont falazott neki, és nem fogadta el. Így a polgármester erkölcsi értelemben legitimizálta a homofób megkülönböztetést, hiszen végeredményben a jegyző homofóbiája ellenére megtarthatta a munkáját, a jelentkező meg azért nem kapta meg, mert meleg.

Vagy itt van Semjén nyilatkozata Szájerről. Szájer eddig harcostárs volt, kolléga. Most már bűnös. Bűne pedig az, hogy meleg.

Vajon hány, a budakalászihoz hasonló eset történik, ami nem derül ki? A homofóbia ma a legfelsőbb szinteken ott van, hiszen épp most készülnek beleírni magába az Alaptörvénybe is, a kormány támogatottsága pedig magas.

A rasszizmusról ugyanez mondható el,elég csak a pár évvel ezelőtt közpénz százmilliókból kitett kék kormányplakátokra gondolni, amik a migránsok ellen uszítottak.

Tehát a válasz a kérdésre az, hogy nagyon.

2020. dec. 10. 11:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!