Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lehet az, hogy ha arra...

Miért lehet az, hogy ha arra gondolok, hogy csak átlagos életem lesz, akkor öngyilkossági gondolataim támadnak?

Figyelt kérdés

30 felé közelítek, de ott tartok, mint egy kamasz. Pontosabban ott sem. Gimnázium végéig hasítottam, nagyon értelmes és érdeklődő gyerek voltam (sőt, igazából egyetemen is jól teljesítettem), és még most is tudom magamról, hogy bármit meg tudnék tanulni, de valamiért képtelen voltam elkötelezni magam bármi mellett, ezért most az önéletrajzom szinte üres. Egy diplomát szereztem, de arra se vagyok büszke. Érzem, hogy semmit nem tudtam kihozni abból, ami bennem van. Mással ellentétben én nem keresgéltem aktívan, nem vállaltam egyre nagyobb feladatokat, nem voltam proaktív a saját életemben. Nem mertem. Tulajdonképpen nem vállaltam fel a saját személyiségem. Úgy kell elképzelni, hogy például éreztem, hogy el kéne mennem kórusba, mert hallottam olyan visszajelzést, hogy jó hangom van, de féltem elmenni egy idegen társaságba, mert olyan erős volt az önértékelési zavarom. Ugyanez volt, bármilyen új helyre mentem. Attól is rettegtem, hogy nem fog kifizetődni az, amit elkezdek tanulni, és inkább el se kezdtem.

Ha ezekre gondolok, akkor teljesen elhagy az életerőm, és az öngyilkosságra gondolok. Olyan, mintha elárultam volna a saját életemet. Nem bírok szabadulni attól, hogy most már nagy valószínűséggel csak középszerű lehetek bármilyen területen, mert egyszerűen már nem lesz annyi ráfordítható időm a tanulásra, ami ahhoz kéne, hogy nevet szerezzek magamnak és büszke lehessek magamra. Sőt, odáig is el szoktam menni gondolatban, hogy így az egész életem értéktelen. Más is szenved ettől?

2020. dec. 5. 20:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta,hogy átlagos életet kell élni. Az a leges legrosszabb,ha valaki megpróbál megfelelni a társadalmi elvárásoknak.

Én azt teszem,amit akarok,akinek nem tetszik,tűnés.

Nem érdemes elpazarolni az életet arra,hogy másokért élj,nem kell átlagos életet élni. A szívedet kövesd,ne azt,amit a sok ostoba droid mantrázik.

2020. dec. 8. 22:51
 12/17 A kérdező kommentje:
Utolsó: mi a helyzet akkor, ha a szívemet követem, de nem élek meg belőle? Lásd Benkő Dániel, aki egy idő után megunta, hogy a lantművészetével nem váltja ki a világ megbecsülését, és öregkorára hülyét csinált magából.
2020. dec. 8. 22:54
 13/17 anonim ***** válasza:

#12 Nincs olyan. Csak az önbizalom a fontos!

Sikeres=senkinek sem akar megfelelni.

Leszarom a társadalmi elvárásokat,már csak dacból is!🖕

2020. dec. 8. 22:57
 14/17 A kérdező kommentje:
De a nők nem fogják leszarni... meg pénzed sem árt, ha van.
2020. dec. 8. 23:08
 15/17 anonim ***** válasza:
Majdnem mindenki àtlagos életet él, vagy az alatti. Aki agyvelővel rendelkezik, próbàl gondolkodni, hogy hogyan tud jól kijönni ebből.... Aki nem, az meg élvezi
2021. febr. 21. 13:01
 16/17 anonim ***** válasza:
Ne legyen. Szedd ki magad ebből.
2021. febr. 21. 13:16
 17/17 A kérdező kommentje:
Az első amúgy nagyon jót mond, csak fogalmam sincs, honnan lehet ilyen társaságot leakasztani. Legszívesebben összezárnám magam egy táborba vagy önkéntes farmra barátságos, hozzám hasonló fiatalokkal egy fél évre, hogy kicsit feltöltődjek.
2021. febr. 22. 22:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!