Bűntudatotok van, miután sok pénzt kiadtok valamire?
Én most épp ebbe estem bele és nem tudom mit kezdjek magammal, hogy ne érezzem ezt.
Anyukám kèrdezte, mit szeretnèk karácsonyra (hogy ne vegyünk valami felesleges ajándékot egymásnak) èn meg mondtam,hogy vennèk egy melegebb csizmát, majd adott valamennyi pènzt.
Aztán úgy adódott, hogy egyik barátnőm indult vásárolni èn meg csatlakoztam, gondolván hátha találok csizmát.
Megakadt a szemünk egyiken, ami ilyen hóba való, vastag talpú bundás csizma volt. Igaz,hogy mást,jobbat azon a helyen nem találtam, de én nagyon vaciláltam az ára miatt, ugyanis 20ezer volt. Először úgy volt, hogy biztos nem veszem meg, aztán a barátnőm (aki nem sajnálja a pénzt) elkezdett győzködni, hogy biztos megbánom,ha itt hagyom, és ez nagyon szèp, jó meleg.
Hagytam magam befolyásolni és megvettem. Azóta folyton gondolkodom és nem èrtem, hogy adhattam ki ennyi pénzt rá. Az igaz, hogy minősègi, nem ázik be, tuti nem fogok benne fázni, de túl "sportos" úgymond. Elegánsabb ruhákhoz nem fogom tudni hordani. Ezen kívül mèg van egy tèrdig èrő vèkonyabb csizmám, amit ruhákhoz is illik felvenni, de az beázós, és van őszi bakancsom, ami ilyenkor már vèkony. Illetve csak azután jutott eszembe, hogy van hasonló hóban járkálós csizmám, amit tèli sportokhoz használtam.
Eredetileg belül bundás bakancsot szerettem volna (lehet azt nem tudtam volna kihasználni,mint ezt?!) És most itt vagyok ezzel a drága csizmával.
Egyébként en amúgy sem szeretem csak úgy költeni a pénzt, pláne ebben az időszakban és most is óriási bűntudatom van, hogy miért is engedtem magam befolyásolni. Gondolom a pénzt már nem adják ide,ha vissza is vinnèm az üzletbe.
Ti jártatok már így? 23n
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Még mindig a dobozában van, cimkèvel együtt ahogyan vettem, szerintem megpróbálom vissza vinni.
Igen, általában én is egyedül vagy a párommal vásárolok (aki szintén nagyon megfontolt) most volt az első alkalom, hogy ezzel a barátnőmmel vásároltam és hagytam magam rábeszèlni hirtelen.
Egyébként ilyesmiről van szó: [link]
Utólag jutott eszembe,hogy van hasonló 'hójárós' csizmám, és ezt valahogy nem tudom elképzelni magamon amint kimegyek a városba vagy ide-oda a téli kirándulásokon kívül. Ugye?
Szerintem nem a pénzkiadás miatt van bűntudatod, hanem a befolyásolhatóságod nem tetszik saját magadnak.
Dolgozz ezen, mert fontos fejleszteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!