Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Folyamatosan mindenért bűntuda...

Folyamatosan mindenért bűntudatom van, és azt várom, hogy mikor kapom vissza az élettől a dolgokat, mit tegyek ez ellen?

Figyelt kérdés

Ha eltöltök egy jó, gondtalan délutánt a barátaimmal, nevetgélünk, jól érezzük magunkat akkor folyamatosan azon kattog az agyam, hogy túl szép, hogy igaz legyen és következőnek tuti valami rossz fog jönni, ezért fogjam vissza magam.

Vagy ha van egy lány, akivel ismerkedek és bennem nem alakul ki semmi, akkor hiába voltam vele korrekt végig, akkor is szinte rettegek, hogy ezt vissza fogom kapni 100x-osan az élettől.

Mert még ha arról lenne szó, hogy tényleg szándékosan bántok embereket, vagy gúnyolódok, kihasználok másokat, akkor jogos lenne ez az érzés. De az a baj, hiába próbálok a legerkölcsösebben élni, ígyis folyamatosan ez az egész jár a fejembe és már kezd kikészíteni. Nem merek felszabadult lenni, mert folyton az van a fejembe, hogy rossz fog jönni.

Volt is így, hogy jó volt minden, jött egy rossz hír és utána magamat okoltam, hogy azért mert elbíztam magam, túlságosan "boldog" voltam és biztos valami rosszat tettem.

2020. máj. 22. 20:00
 1/3 anonim válasza:
100%
Nm kell ezt csinalnod. Gondolom gyerek vagy meg, de ha felnott is akkor elned kell az eleted attol meg hogy magadat okolod nem fog semmi jo tortenni. Az elettol akkor kapsz vissza ha teszel valmit bele. Ha allandoan magad okolod a legaprobb dologert elobb utobb vagy depresszios leszel vagy felnot korodba nagyon sokat fogsz szenvedni. A rossz dolgokat nem allithatod meg avval hogy allandoan jol viselkedsz, rossz dolgok mindig is fognak tortenni es ezt senki nem tudja megakadalyozni, meg a legtokeletesebb ember se a foldon. Elni kell az eletet es nem azon ragodni hogy milyen kovetkezmenyei lehetnenek ha nem lennek kedves pl ehez a lanyhoz. Ha meg valakivel szivoznal, ne csinald mert az alapbol nem szep dolog. De ha valakit nem birsz nem lehetsz vele oribari. Megvalogathatod hogy kivel,mikor es hogyan akarsz banni. Vedd a kezedbe az eleted es ne hagyd hogy ez a panikod gatoljon valamiben.
2020. máj. 22. 20:15
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

21/F vagyok egyébként ezt elfelejtettem

2020. máj. 22. 20:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezzel én is így vagyok.

Gondolom, rossz mintákat követsz.

2020. máj. 22. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!