Iszonyú bűntudatom van reggel óta, mit tegyek?
Ne emészd magad emiatt. Kb 7 éves koromban én is loptam, most visszagondolva elég szánalmas, tuti a kezemre csapnék érte ha visszamehetnék az időbe, bár az csak egy pokémonos kártya volt :D
Na mindegy, szóval engedd el, úgyse tudsz már mit tenni, gyerek voltál...
Hat évesen csinál az ember ilyen dolgokat. Én az iskolából loptam haza könyveket, amelyek megtetszettek (pontosabban bennük néhány kép), de aztán lelkiismeretfurdalásom lett miatta, és "visszaloptam" majdnem az összeset.
Te ezt már nem tudtad megtenni. De ismétlem, hat évesen az ember belátóképessége igen csekély. Ma már nyilván nem tennéd meg, ne ostorozd magadat miatta, még ha szegény hölgynek nagy kellemetlenséget is okoztál vele.
Szerintem érdemes lenne posztot írni nagyon nagy létszámú csoportokba!! Pl. Pesten hallottam, külföldi magyarok csoportjai, aztán hátha megosztják és eljut a tulajdonosához.
Ne legyen túlzottan lelkiismeret-furdalásod, te épp azt tetted, amit ilyenkor egy gyermeknek "kell". Nekem az maradt meg pl. mikor gyerekkoromban egyszer várni kellett a postán anyukámmal, és unatkoztam, majd jó poénnak gondoltam elfordítani zárás előtt pár perccel a "nyitva táblát", "zárvára". Mai napig előttem van a néni, aki biciklivel rohant, hogy odaéejen, és szinte a testtartasa "megroggyant", mikor meglátta, hogy hiába rohant. Nem fogtam fel, hogy sürgős lehetett, csak, hogy ide már nem jönnek be miattam. :D 😭 Nagyon nyomasztó így felnőtt fejjel mikre voltunk gyerekként képesek...
A másik, ha a hölgynek az a gyűrű nagyon fontos, nem az ülésre rakja le és hagyja őrizetlenül. Hanem odaadja a párja kezébe, vagy elteszi.
Egyszer egy vonatot várva, egy számomra nagyon nagy értékkel bíró apró tárgyat majdnem otthagytam a váróteremben, mert végig a kezemben szorongattam, de nem vettem észre mikor letettem a székre, úgy szaladtam vissza érte, épp záráskor az utolsó pillanatban. Utána már a táskámba se mertem rakni, hanem egy sokkal biztosabb helyre. ;) Azóta is megvan, több, mint egy éve. Ez a hölgy "felelőtlensége" volt. Nehogy magadat hibáztasd! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!