Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki mit reagál, ha a sofőr...

Ki mit reagál, ha a sofőr visszaszól, hogy "ne szólj bele a vezetése"?

Figyelt kérdés

2020. nov. 19. 16:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
86%

Már csak azért se szólok bele, mert semmi értelme.

Régen Oszkáron egy olyan sofőrt fogtam ki, aki már indulásnál ledudálta maga elől a taxit, majd végig 160-170 tempóval tolta autópályán tipikus takarodjatok előlem sílussal. Villogott, dudált, fél méterre bele állt a másikba, még át se sorolt a másik már húzta be bellé a kocsit. Ha nem tetszett neki hogy lassan "takarodtak el" előle, akkor meg ráhúzott a másikra centikkel elé.

És ugye lehet sofőrt értékelni. Valaki leírta miket tapasztalt, jobbról előzés, ráhúzás, stb. Gyerek vissza válaszolt, hogy ne hazudjon és neki amúgy se pofázzozzon senki aki vezetni se tud, mert ő sofőr és ezt csinálja a nap 12 órájában...(ami elég nagy baj). Plusz még majdhogynem beálltak védeni, hogy aki "fosik" ne üljön autóba. Csak hát itt nem tudhatod kivel utazol.

2020. nov. 19. 19:47
 12/13 anonim ***** válasza:
93%

Amúgy az azért nem mindegy, mi a beleszólás. Hiszen érett embernek adott esetben el kell fogadni a kritikát észrevételt is.

Nekem például anyám a tipikusan ilyen, aki "haszontalanul" szól bele.

"Mehettél volna arra is" De én erre akarok menni.

"Zöld a lámpa" Látom, hogy zöld.

(És nem arról van szó, hogy elbambultam csak nem abban a tized másodpercben rajtoltam el ahogy sárgult a lámpa, főleg hogy se előttem, se mögöttem senki)

"Itt egy parkoló, ott egy, megálhattál volna itt is, miért nem oda álltál" Mert nekem ez tetszett.

De van amikor jogos a kritika.

Öcsém volt, hogy szólt, amikor nem tartottam követési távolságot. Igaza volt, elfogadtam. Vagy volt, hogy kicsit merészebben "bombáztam be" az autót sávváltásnál, miközben megállt a sor. A kritika akkor is jogos volt.

Összességben azt mondom, oké addig a dolog, hogy "én vezetek" de ezzel a másik életéért is felelek. Nyilvván ezért adott esetben lehet el is kell gondolkozni a beleszóláson.

A szomorú az, hogy sajnos az emberek és ezzel együtt a volán mögött ülők nagy része elég "egybites" akvel esélytelen bármi értelmes kommunikáció.

2020. nov. 19. 20:04
 13/13 anonim ***** válasza:
66%

Nem szoktam beleszólni, inkább akiről tudom, hogy oylan az mellé nem ülök be ha nem muszáj.

Pár éve szilveszter előtt hálát is adtam az égnek, mikor haver hívott hogy menjek velük pizzázni, és emiatt nem mentem, aztán rá egy gyenge órára jött a telefon, hogy nem-e tudnánk menni segíteni, mert árokban az autó, megvannak, de haza kéne vinni a többieket míg jön az autómentő...

2020. nov. 20. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!