Hogyan lehet visszaszólni olyan embereknek, akik folyamatosan a fizetésem után nyomoznak?
Már nagyon elegem van. Másfél éve kezdtem el dolgozni egyetem után. Sajnos tényleg nem keresek túl sokat mert nem a szakmámban dolgozok, de nem merek jelenleg vàltani sem, mert a vírus miatt munkalehetőség se nagyon van.
Múltkor mondja a szomszéd, hogy a mellettük lakó idős házaspár azt kérdezte tőlük, hogy nekem mennyi a fizetésem, mert nekik a 40 éves gyerekeik minimum 500 ezret keresnek Pesten.
Pesti keresztanyám ugyanez... Nagymamámon keresztül nyomozza, hogy mennyit keresek. Illetve ha velem egy fél évben max kétszer beszél, de akkor is mindig megkérdezi tőlem ezt. Most ebben mi olyan nagy szenzáció? Utána meg rajtam gúnyolódik, hogy éhen fogok halni. Igen, nekik a vállalkozásukban dolgozik a fiuk, vagyis ha van kedve bemegy, ha nincs akkor nem (ezt ők mondták szó szerint, e az ő dolguk, sosem kérdeztünk semmi ilyet tőlük) aláraktak házat, kocsit 18 éves korától. Az én szüleim nem tehették ezt meg. Saját magamnak próbálok annyi pénzt összeszedni, hogy boldoguljak,vagy tudjuk a párommal majd hitelt felvenni, bár neki se valami fényes a fizetése. Nem jó érzés folyamatosan spórolni, de sosem kértem senkitől segítséget. Bízom benne a vírus után tudok váltani, de nem gondolom, hogy bàrkinek is el kéne számolnom arról, mennyit keresek.
Hogy lehet az ilyen embereknek visszavágni?
Igen én tartozok mindenkinek,aki soha életében 5 Ft-ot nem kért kölcsön senkitől. Legyél büszke magadra!
Az a baj itt is ha leírja az ember a problémáját, erre jönnek a bunkók.
Szerintem a keresztanyádnak megmondhatod a pontos összeget, aztán ha bunkó, lenéző módon reagál, azzal ne foglalkozz; őt minősíti... „Visszavágásként” megkérdezhetnéd tőle, hogy esetleg nem lenne-e kedve segíteni neked abban, hogy jobban fizető munkahelyhez juss, vagy pl. nem alkalmazna-e téged a vállalkozásukban...
A szomszéd mellett lakó idős házaspárnak viszont szerintem semmi köze hozzá, hogy mennyi a fizetésed, úgyhogy nemhogy „visszavágni” nem kell nekik, de még csak válaszolni sem.
Ha az érdeklődők tudnak egymásról, akkor mindegyiknek más-más összeget mondanék. Hadd törjék a fejüket, kinek mondtam igazat. Talán egyiknek sem.
Ugyanezt tedd, ha nem tudnak egymásról. Ugyanannak mindig más-más összeget mondj. Ha rákérdez, hogy a múltkor mást mondtál, mondd azt, hogy akkor annyi volt, vagy tévedtél, most meg ennyi van. Rájönnek, hogy fölösleges a kérdezősködés. Mutasd ki, hogy kényelmetlen a kérdés!
Konkrétan azt is mondhatod, hogy a fizetés az személyes dolog és csak egyedül rád tartozik.
#5: Pont ezt mondtam ma a pàromnak amit írsz.. Mikor nem volt munkám soha senki nem segített nekem még ötlettel sem. Keresztanyám akkor azon gúnyolódott, hogy miért nem dolgozok. Emlékszem mennyit sírtam ezeken, hiszen tényleg kerestem munkát, jártam interjúkra. Az a baj ő mindenki életében "turkál", de magukról sosem mond el semmi személyeset. Főleg nem a fizetést, de amúgy sem kérdezek senkitől ilyeneket. Viszont az érdekli, hogy kinek milyen a kapcsolata, munkája, fizetése. Ráadásul mindenkit kibeszél a másiknak. Gyomorforgató.
Az idős házaspár meg köszönni sem szokott nekem az utcán. Többször volt, hogy mikor odaköszöntem, átnéztek rajtam. Szóval ne másokon keresztül nyomozgassanak utánam.
#6: Vidéki megyeszékhelyen élek.
#7: Jaj ez nagyon jó! Esküszöm kipróbálom, hogy mindenkinek más összeget mondok, ha legközelebb feljön a téma! :)
Egyébként meg annyi a fizetésem amennyi. Sosem panaszkodtam senkinek emiatt és sosem kértem segítséget ilyen téren. Próbálok spórolni és bízni benne, hogy jövőre találok jobb munkahelyet. Most viszont úgy vagyok vele, hogy a jelenlegi helyem biztos a vírus alatt is, nem kockáztatok, hogy elmenjek innen és nulla forint bevételem legyen. Szóval nem értem ezen mit lehet röhögni és gúnyolódni.
Köszi mindenkinek! Olyan jó, hogy írtatok! #4, #5, #7: Mentek a zöldek!!
Örülök, hogy tetszik a tanácsom. Eszembe jutott még egy:
Ha valaki érdeklődik, előbb kérdezz vissza, hogy neki mennyi. Ha mond egy összeget, Te mondj 1 (egy) forinttal többet. Előfordulhat, hogy azzal érvel, hogy mondd meg előbb Te, aztán válaszol ő is. Ekkor mondj vagy túl alacsony (hadd sajnáljon!), vagy lehetetlenül magas összeget (hadd egye a sárga irigység). Egyiket sem fogadja el, de rájön, hogy semmi köze hozzá.
Te nagyon jófej ember lehetsz! :D
Micsoda ötletek! Megnevettettél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!