Hogyan lehet visszaszólni olyan embereknek, akik folyamatosan a fizetésem után nyomoznak?
Már nagyon elegem van. Másfél éve kezdtem el dolgozni egyetem után. Sajnos tényleg nem keresek túl sokat mert nem a szakmámban dolgozok, de nem merek jelenleg vàltani sem, mert a vírus miatt munkalehetőség se nagyon van.
Múltkor mondja a szomszéd, hogy a mellettük lakó idős házaspár azt kérdezte tőlük, hogy nekem mennyi a fizetésem, mert nekik a 40 éves gyerekeik minimum 500 ezret keresnek Pesten.
Pesti keresztanyám ugyanez... Nagymamámon keresztül nyomozza, hogy mennyit keresek. Illetve ha velem egy fél évben max kétszer beszél, de akkor is mindig megkérdezi tőlem ezt. Most ebben mi olyan nagy szenzáció? Utána meg rajtam gúnyolódik, hogy éhen fogok halni. Igen, nekik a vállalkozásukban dolgozik a fiuk, vagyis ha van kedve bemegy, ha nincs akkor nem (ezt ők mondták szó szerint, e az ő dolguk, sosem kérdeztünk semmi ilyet tőlük) aláraktak házat, kocsit 18 éves korától. Az én szüleim nem tehették ezt meg. Saját magamnak próbálok annyi pénzt összeszedni, hogy boldoguljak,vagy tudjuk a párommal majd hitelt felvenni, bár neki se valami fényes a fizetése. Nem jó érzés folyamatosan spórolni, de sosem kértem senkitől segítséget. Bízom benne a vírus után tudok váltani, de nem gondolom, hogy bàrkinek is el kéne számolnom arról, mennyit keresek.
Hogy lehet az ilyen embereknek visszavágni?
Amúgy velem is ezt csinálják a rokonok, én megmondtam nekik de bár ne tettem volna. Azt viszont nem mondom meg nekik hogy mennyi pénzem van félre téve, most meg ezen pörög az egész család.
Én Pesten dolgozok, nem túl sok de nem is kevés pénzért. Ha egy vidéki nyugdíjas meghallja hogy mennyit keresek egyből elkezd kombinálni. Szerintük már házat kellett volna vennem 3 év munka után (hitel nélkül) stb stb. Én azt javaslom senkinek ne mondj semmit mert mindig csak kombinálnak!
Nagyon jól mondod! Azt bezzeg egyikük sem veszi észre, hogy én soha senkinek nem teszek fel kellemetlen, személyes kérdéseket amik nem tartoznak rám.
Ezt utálom amit te is írsz, hogy mások szerint mit kéne tenni. Mindenki foglalkozzon a saját életével!! Hihetetlen milyen sok a pofàtlan ember. Sajnálom, hogy neked is ez a tapasztalatod.
12# hát ez van én gondolkoztam rajta hogy megszakitom velük a kapcsolatot de azért az durva lenne mert egyébként meg elég jó indulatúak csak mindig szeretnek más zsebében turkálni...
Úgyhogy én kerek perec megmondtam hogy az hogy mennyi pénzem van az tabu, mert nem akarok hogy tőlem kérjenek :) na ez akkora sértés volt hogy azóta csak évente egyszer hozzák fel, akkor is óvatosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!