Ki mit reagál, ha a sofőr visszaszól, hogy "ne szólj bele a vezetése"?
Érdemben nem tudok válaszolni, mert sosem avatkozok a sofőr dolgába.
Viszont, magam is sofőrködöm több évtizede, de mindig szóvá tettem, ha valaki meg akarta mondani, hogy mit csináljak. Eleinte a feleségem is be-beszólt, de abbahagyta, miután megkérdezem őt, hogy nem akar-e velem helyet cserélni.
Ezzel kapcsolatban van egy sztorim . Egyik jóbarátom autójában utaztam, ő volt a vezető. Mellékutcából mentünk volna ki a főútra. Én jobbra néztem és mondtam, hogy mehetsz. Ő tapintatosan csak annyit mondott, hogy a szabad útról ő maga szeretne meggyőződni és nem kívánja, hogy más tegye meg helyette. Tudomásul vettem, azóta sokat utaztunk együtt és útkereszteződésnél legfeljebb hátra húztam a fejemet, hogy belássa a főutat.
Kb. 3 millió balesetmentes km van mögöttem.
Ha nekem -pl. segítő szándékkal- bele kellene szólnom mert annyira nem tud vezetni, és még neki állna feljebb, akkor nyomban ki is szállnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!