INTP-k! Mi okozza számotokra a legnagyobb nehézséget?
Nekem is a kommunikáció, de nem feltétlenül a másik megértése, inkább a folyamatos kifelé figyelés, ami másokkal való interakcióban szükséges. Plusz, olyan mintha valami szerepet jatszanék, csak hogy emberekkel kapcsolódjak, mert természetesen nem jön magától (nálam).
Meg tudom csinálni, együtt tudok működni másokkal, meg tudok kommunikálni, de egy ilyen nap annyit kivesz belőlem, hogy utána egy hétig nem akarnék semmilyen emberi interakcióba kerülni mással.
Ahogy az előző válaszoló írta: "köszi nem, mert emberekkel kell foglalkozni"
És nem egyszeri alkalomról van szó, hanem ha ez napi szinten előjön.
10#-es vagyok.
Ha valaki nem érdekel vagy csak az adott téma, azt érdemes finoman visszautasítani vagy témát váltani.
Azt is el kell fogadnunk, hogy ki hogyan dönt vagy/és reagál erre.
Akik normálisak azok elfogadják.
Milyen közegben s milyen sűrűn mozogsz emberek közt?
Pl rólam tudja a család, hogy engem leszív egy boltbamenet is. Így az extrobbak mennek pl tesóm vagy párom.
Én meg embermentes konyhában megsütök vagy főzök xD
Ez csak egy hétköznapibb jelenet példaként.
Kialakítottam úgy az életem, hogy introként ne leszívott lélekkel s minusz energiaszinttel működjek az életben xD
Javarészt elvonulva vagyok a műhelyben.
A legjobb barátomat tűröm csak meg, de azért mert az ő jelenléte, társasága nem zavar, nem szív le. (ha van párom, akkor ő a másik kivétel)
Ám ha bárki másról van szó, elküldöm vagy elvonulok. Akik ismernek elfogadják, az más kérdés, hogy nem értik mi ez az érzés, mert extrovertáltaknak pont az ellenkezője a normális/megszokott.
A karrierben, életben jelentősen fontos a részletes önismeret, hogy önmagunkból a maximumot adjuk a magunk módján/útján.
S az introknak kicsit nehezebb, főleg egy olyan társadalomban, ami extovertált alapra épül,
ám nem lehetetlen, főleg napjainkban.
No és sok olyan munkakör/folyamat van, ahol az introvertált emberi tulajdonságok dominálnak, jobban teljesítenek.
Mesélj ilyen állásokat, mert én nem találok...
Akármi munkát fogok írni mindegyikben kell emberekkel érintkezni minimális módon extro társadalmunkban online/offline, ám intróknak kényelmesebb online.
A lényeg a minimalizálás.
A saját dolgok kialakítása, elérés nem minden esetben egyszerű és az adott munkákban egy amolyan külön szint vagy leágazás a Solo "harc".
Bőrműves & online árusítás.
Ugyanez igaz a kézműves ágakra/tevékenységekre. Vagy akár pl az asztalos, aranyműves... és egyéb olyan szakma, amiket meg lehet oldani.
otthon szerelés pl elektronika(lámpák, kávéfőzők, telefon, számítógép...stb) max átvételkor kell találkozni a vevőkkel, de lehet online csinálni.Bácsikám rá a pl.
Könyvelés - javarészt végezhető otthonról is.
Egyik barátom játéktervezéssel szerkesztéssel foglalkozik, néha mozdul ki velem vagy alkalmanként eseményeken részt vesz.
Vagy pl az írás a könyvtől a blogolásig - a legtöbb introvertált írásban jobban teljesít, mint beszédben.
Idegen nyelvű papírok, iratok lefordítása. Okkal nem a tolmácsot írtam.
Weboldalszerkesztő - kisebb tanfolyamok is vannak, az a kérdés kinek mennyire van szépérzéke 1-1oldal megtervezéséhez.
Fogtechnikus - megkapja a levett mintát a fogorvosoktól és saját kis birodalmán belül alkot.
Videós, videószerkesztő.
Levéltáras.
Ha nagyon az "aljára" ásunk pl gyárakban is vannak olyan részek, ahova 1 ember kell vagy egymaga végzi a feladatköt "elbújtatva". De ugye az szerencse függő, hova állítják be az embert. S a köréből kilépve szünetek és mindennapok kezdetek végekor sok emberrel érintkezik.
Ezek csak példák. +tudni kellki is vagy, miket szeretsz, mikhez értesz... stb, azaz szükséges a kellő önismeret a megfelelő munkához, amit ha egyből nem is, de idővel megvalósítod, mint célt.
Nekem kb 10évbe telt az önismerettől a célom kivitelezésének startolásáig, be kellett járnom azt az utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!