Ciszneműekhez: Ha a nemi identitásod egyik napról a másikra megváltozna, és lehetőséged lenne, hogy visszaállítsd az eredeti állapotára, mit tennél? Transzneműekhez: Ha lehetőséged lenne rá, melyiket választanád?
Én pl. nőként nem élném túl, ha férfivé operálnának.
Nem is értem, hogy hogyan van gusztusuk a férfiaknak kinyalni azokat a fehérfolyásos, hüvelygombás, bűzös pi nákat?!
Nem hiszem, hogy ez identitás kérdése lenne.
Ha egy teljesen más testben ébrednék fel, az inkább olyan érzes lehet, mintha amputálták volna valamelyik végtagomat. A testet érintő nem kívánt, nagyobb változásokat nyilván kíséri egy erős diszkomfort érzés is, hiszen te magad vagy a tested - ha megváltozik az akaratod ellenére, az kb a legdrasztikusabb dolog, ami csak történhet veled.
Átalakító műtéteknek nem látnám értelmét, hiszen sosem adhatnák vissza azt, aki előtte voltam, az egészségemet meg nem akarnám feleslegesen a kukába dobni. Gondolom megpróbálnék az új testemben élni, hozzászokni, akár egy pszichiáter segítségével.
Viszont nem igazán értem, hogy mit értesz identitás alatt sem. Egy személy vagyok kifejlett személyiséggel, gondolatokkal, véleményekkel, ami nem változik meg akkor sem, ha holnap nő helyett férfiként, vagy ha fehérbőrű helyett feketeként ébredek. Szoktam néha olvasni ilyen "női/férfi" identitásokról, de sosem tudtam nagyon mit kezdeni ezzel a gondolattal. Nincs női identitásom, mint ahogy nincs barna hajú identitásom, vagy középmagas identitásom sem. Csak egy ember vagyok, aki női testben élt le 25 évet.
Embernek érzem magam. Az, hogy nő vagyok, nem érzés kérdése számomra, hanem egy biológiai meghatározottság. Nagyjából úgy vagyok vele, mint az előttem szóló.
7/8:
A kérdésem nem arra vonatkozik, hogy a tested változna meg, hanem a nemi identitásod, amennyiben az eddig megegyezett a biológiai nemeddel (és mit tennél, ha lehetőséged lenne választani).
Illetve ha transznemű vagy (ami alatt azt értem, hogy a biológiai nemed különbözik attól, hogy te milyen neműnek érzed magad), akkor mit választanál, ha tényleg lehetne bármelyiket választani.
A nemi identitás alatt azt értem, hogy milyen neműnek érzed magad. A válaszlehetőségekben az identitás alatt mindig nemi identitást értek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!