Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez nagy bunkóság volt részemről?

Ez nagy bunkóság volt részemről?

Figyelt kérdés

Ma volt nálunk egy szakmunkás és én mint 21 éves “férfi”, bezárkóztam a szobámba, mivel azt a területet semmilyen munka nem érintette.

Viszont anyukám elárulta, hogy itthon van a fia és erre a szakmunkás beszólt nekem, hogy egy ekkora fiú miért nem segít.

Mivel eredetileg nem is lettem volna éppen otthon és a munkás előtte felmérte a terepet, azt gondolom hogy egyedül is meg kéne tudnia oldani a dolgokat.

Amikor rám szólt, hogy miért nem segítek, akkor megkérdeztem hogy akkor osztozunk e a fizetségen.

Erre megkaptam, hogy milyen tiszteletlen vagyok és most anyám is rám haragszik, hogy lejárattam.

Pedig szerintem a munkásnak kéne tudnia egyedül elvégezni a munkáját, ha Ő kapja érte a fizetést.

2020. nov. 10. 18:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%

A szociális fóbiád engem se hatna meg, de ha egyszer szakmunkást hívnak egy munka elvégzésére, akkor nem szokás segíteni neki. Se felnőttnek, se gyereknek.

Az egy másik kérdés, ha úgy beszéljük meg, hogy pl. jön egy szem kőműves, és én leszek a "culágere" (kisegítő segédmunkása), de akkor ezt előre tisztázni kell. És ilyenkor a felnőtt segítsen, aki beszélt vele.

Amúgy a szakmunkások 99,9%-a kifejezetten utálja, ha a laikus háziak "segíteni" akarnak neki. Tudja, ő hogyan akarja csinálni, a maga tempójában akar dolgozni, és neki az a legnagyobb segítség, ha békén hagyod.

Az egy másik kérdés, hogy meg lehet kínálni pl. kávéval, de az meg anyukád dolga lett volna, nem a tiéd.

Nem te voltál bunkó, hanem a szaki, hogy megjegyzést tett rád. Nehogy már utasítgassa a házban lakókat, hogy ki mit csináljon!

2020. nov. 10. 19:12
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, nem volt bunkóság. Én is munkás vagyok.
2020. nov. 10. 19:13
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én fizetek egy bejárónőnek aki heti 3x jön takarítani. Vasalás, ablakpucolás az külön árban van. Amikor szólok, hogy kéne ablakot pucolni, megegyezünk az árban, és eljön a megbeszélt napra. Legútöbb is megbeszéltük, hogy jön ablakot pucolni. Eljött, én is otthon voltam. Míg ő pucolta az ablakot, én tévéztem, olvastam. A második ablaknál odaszólt nekem, hogy azért segíthetnék neki. Mondtam neki, hogyha ablakot akarok pucolni, akkor megpucolom magam, és nem fizetek (nem kevés pénzt), hogy más pucolja meg. Én fizetek egy szolgáltatásért, azért, hogy ne nekem kelljen megcsinálni.
2020. nov. 10. 19:25
 14/22 anonim ***** válasza:
23%

Valszeg a sajàt hàzatok es lehet neki furàn vette ki hogy te kb nem teszel azert amiben élsz. Sokan maskepp gondolkodnak.

Mivel en ismerem ezt a gobdolkodását másoknak, pont ezért zavar a takaritonö is a munkahelyemen plane mikor alattam is mos meg stb hogy 100 hogy ezt gondolja rolam hogy nekem biztos leesne a gyürü az ujjamrol.

Olyanokon megsertödik hogy amog dolgozom a géppel nem tudok rá figyelni (mikorcsak egy pelda-epp utalok bankban millios szamlakat), ö meg azon höbörög miert nem válaszolok hogy hozzon e wc papirt hogy ra se nézek kinek hiszem én magam..

Ilyeneket megelözve én màr elöre tudom hogy müvi udvariassàgot vagy kedvességet vagy empatiàt vagy segitöszandekot kell szinlelni mert az ilyenek itt tartanak agyban hogy különben én vagyok az uri dàma szerintük.

2020. nov. 10. 19:38
 15/22 anonim ***** válasza:
40%
*Olyanokon megsértödik, hogy amíg dolgozom a géppel, nem tudok rá figyelni (mikor, -csak egy pelda-épp utalok bankban millios számlákat),
2020. nov. 10. 19:41
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Ja es olyanokat les, hogy amikor kért tölem a kollega egy tollat, es mondtam hogy nyugodtan vegye el, hirtelen kapcsoltam is, hogy ugy illik hogy megfogom a tollat felé fordulok es àtadom, es igy ki is javitottam gyorsan a reakciom es làttam hogy a takarito àrgus szemekkel figyelte ezt a szitut is, mert meg van gyözödve arrol hogy lekezelném az embereket. De mert ö takarit es csak ebböl van egy komplexusuk az ilyeneknek hogy mindenböl ezt làtjàk ki.

A fönökkel probàltam màr beszelni hogy ne járjon hozzànk vagy oldjuk màr ezt meg maskepp de ugye nincs kulcsa.

2020. nov. 10. 19:47
 17/22 anonim ***** válasza:
95%

16-nak

Miért általánosítasz? Én sem mondom, hogy minden bankügyintéző egy lekezelő "ki ha én nem" pitsa. Vannak köztük is nagyon kedvesek.

Megjegyzem: Takarítok ( igaz másodállásban) egy irodában. Sosem voltam bunkó vagy lekezelő az ottani dolgozókkal, ahogy ők sem lekezelőek velem. Ha nem férek az iróasztalukhoz mert dolgoznak rajta, akkor nem zavarok, nem vagyok a lábuk alatt. Ha felmosok, ők is türelmesen megvárják míg felszárad vagy megkérdezik nem baj ha mennek. Sosem csináltam gondot belőle, sőt mindig mondom, hogy nem kell megvárni míg felszárad csak figyeljenek, mert csúszik.

Hál istenek olyan mint te nem dolgozik az irodában, és nem általánosít a takarítók felé. Az olyanok mint te nyafognak, hogy a takarító a lába alatt van, de ha nem sepreget vagy porszívozik fel alattad, akkor meg az a baj, hogy nem dolgozik rendesen. Lehet vannak olyan takarítók akiknek a szemük vagy a szájuk jobban jár mint a kezük, de sok takarító rendes ember.

2020. nov. 10. 20:00
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

A beszólás nem kellett, volna valóban. Viszont nehogy már segítsenek a megbízók a szakmunkásnak, elvégre azért lett megfogadva, hogy ne nektek kelljen megcsinálni. Az eszem megáll, sajnos az ilyen emberek miatt van lenézve a szakmunkás szakma, pedig vannak intelligensek is köztük.

Visszatérve hozzád... Én is szoc. fób. vagyok,igaz lány,és amíg otthon laktam én is mindig "elbújtam" ha jöttek csinálni ezt - azt. Ez van, majd megérti anyád is.

2020. nov. 10. 20:15
 19/22 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

#14. Alapvetően értem amit mondasz, biztos tényleg idegesítő ha ezt csinálja egy takarító, de azért elég ellentmondásos a kommented.

Tényleg úgy tűnik belőle, mintha lenéznéd az egyszerűbb munkákat végzőket...

Mondjuk az én munkám nem jár ekkora felelőséggel, nem utalok nagy pénzeket.

Én tudok annyiban “segíteni” a takarítóknak, hogy ráfigyelek egy pillanatra, mert mindketten dolgozunk, egyidőben és a kettő árfedésben van.

Ráadásul a takarítók nálunk sokszor a lehető legrosszabb beosztást kapják, rosszul van az irodai dolgozók beosztásával szinkronizálva. Így sokszor a legrosszabb időben jönnek, de ezt meg kell oldanunk, mert ezért is kapjuk a fizetést.

Viszont a szakmunkás esetében teljesen más volt a helyzet, ugyanis én akkor éppen nem dolgoztam, ha segítek azért nem kapok senkitől semmit, meg elég bonyolult dolgot csinált, nem is tudtam volna segíteni....

Én ugyan nem a megbízó voltam, mert nem a tulajdonom az ingatlan, csak itt lakok, de az a véleményem, hogy úgy kellett volna kezelnie, mintha itt sem lennék.

2020. nov. 10. 20:52
 20/22 anonim ***** válasza:
17 nem àltalànositok. A kérdezö is erröl a tipusrol ir. Nem a mentálian az ép munkaerö a kérdés.
2020. nov. 11. 05:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!