Ha valaki zárkózott, visszahúzódóbb személyiség azt meg lehet változtatni pszichológussal?
Figyelt kérdés
Pl hangosabbá, extrovertáltabbá, asszertívabbá tenni?2020. okt. 17. 21:26
1/10 anonim válasza:
Formálgatni lehet, de alaptermészetet nem lehet megváltoztatni.
2/10 anonim válasza:
Nem értem, miért kéne megváltoztatni !?
3/10 anonim válasza:
Igen! Aránylag elfogadható állapotú embert egy emberironccsá változtat.
4/10 A kérdező kommentje:
Hogy jobban elfogadjanak, beilleszkedjek.
2020. okt. 17. 22:38
5/10 anonim válasza:
Az iskolában még nem feltetlen értik az ilyen embereket, magaddal foglalkozz inkább.
Nem kell mindenkinek megfelelni.
6/10 anonim válasza:
Először döntsük el, hogy szorong/szociális fóbiás vagy csak introvertált. Ha utóbbi, akkor mondjuk valószínű, hogy nem is zavarja, de azért megkérdezem. Az extra/introverzió 80%-os genetikai meghatározottságú. Értelemszerűen nem létezik olyan, hogy te bizonyos biokémiai anyagok termelődésén drasztikusan változtatsz egy pszichológussal. Az előbbi kategória meg egy betegség és valóban, azon lehet és kell is dolgozni.
7/10 A kérdező kommentje:
Szociális szorongásos zavarral diagnosztizáltak a pszichiátrián. Járok is terápiára.
2020. okt. 18. 00:56
8/10 anonim válasza:
Na igen azt érdemes kezelni.
Ajánlom a coach-okat (gestart terápia, azt hiszem így hívják), esetleg a kineziológiát.
Sok sikert!
9/10 anonim válasza:
A kommentek között szorongásos zavart írtál. Azt meg lehet változtatni, és a pszichológus rengeteget segíthet, hogy idővel feloldódj más emberek között, és jól érezd magad. Ne hagyd abba, ez hosszútávú dolog.
10/10 anonim válasza:
én is nagyon zárkózott voltam és nem barátkoztam/ismerkedtem. Aztán úgy fél éve valami oknál fogva eldöntöttem hogy elég volt ennyi és nyitni fogok mindenki felé. Azóta pozitív vagyok és mindenkit elárasztok a jókedvemmel. Többet kommunikálok és sokkal jobban is érzem magam. Még pár éve jártam pszichológushoz, de nem voltama lelki fejlődésre vevő, így semmit nem ért, csak rosszabb lett. Oszd meg a barátaidat a pozitív gondolataiddal, jól fogod magad érezni és a barátaidat is feldobhatod. Kitartás, szorítok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!