Valóban igaz, hogy a nők képtelenek együttérezni egy férfivel?
Értem ezalatt, hogy képtelenek teljesen átérezni a problémájukat és őszinte sajnálatot mutatni egy férfi iránt. Különösen igaz ez, ha az adott férfire a nő "férfiként" tekint.
Mi a véleményetek erről a Red Pill elméletről?
Nem akarok ujjal mutogatni a férfi nemre, de épp, hogy náluk tapasztaltam a fent említett viselkedést.
(tisztelet a kivételnek)
Nem, ez így nem igaz. Mindkét nemben vannak olyanok, akik jobbak ilyen téren, mások meg kevésbé.
(Többen írták, hogy alapvetően a nőkre jellemzőbb az empátia. Én is így gondoltam, de az utóbbi években meglepődtem, hogy mennyivel jellemzőbb már a férfiakra. Érdekes jelenség.)
Szerintem ez baromság, értem, hogy honnan ered, de az a személy aki nem tud együttérezni bármilyen nemű, rasszú, politikai nézetű, stb. személlyel az pszichésen nem ép.
Mind a két nem ugyanannyira képes együttérezni embertársaival, bár a jelenlegi tudományos konszenzus az, hogy a férfiaknál statisztikailag gyakrabban fordul elő olyan pszichés, fizikai, vagy genetikai gond, ami teljesen kiiktatja ezt a társas készséget (a nőknél meg 1-2 hormon felerősíti koruk előrehaladtával, de ezt most hanyagoljuk el). Az is igaz, hogy ezek csak számok, nincs kőbevésve, hogy minden nő/férfi ilyen/olyan (mármint az ivarunkon kívül természetesen).
Érdemes megfigyelni, hogy a szélsőseges feministák szinte ugyanezt állítjak a férfiakról, csak más szavakkal (pl. a férfinak a nő csak hús/szolga/tárgy, képtelenek a nők érdekét is szolgáló politikai döntést hozni, stb.) és más magyarázattal. Ezzel napjainkban sikeresen visszaélnek számos helyzetben.
27/n
Ezerszer olvastam már férfi oldalról hogy a nőknek nincsenek valós problémáik, és az életük jóval könnyebb mint a férfiaké, - mondhatni ez az átlag férfi mentalitás, akié meg ettől eltér, az az átlagnál magasabb érzelmi intelligenciával rendelkezik, női oldalról meg jóformán egyszer sem hallottam ilyen baromságot. Még a tényleges férfigyűlölőktől sem.
Az egyetlen nő aki felé a férfiak megprobalnak egyáltalán empátiát mutatni, az az, aki bejön nekik, vagy valaki, akitől kapnak valamit, amit nem akarnak elvesziteni azért, mert túl hidegek a nővel (szex, házimunka, stb).
Inkább a nők azok akik tűzön-vízen át a férfival vannak, ami szépen meg is látszik azon, hogy melyik nem hajlamosabb szakítani akkor, ha a párja egészsége radikálisan és tartósan megromlik (amputacio, rák, vakság, stb)
Ezek alapján hajlamos vagyok arra következtetni, hogy ez is egy olyan hiányosság bennetek, amit inkább kivetitetek a nőkre.
Nem igaz. Fura, ha egy ember nem képes egy másikkal együttérezni a neme miatt.
Persze ha az együttérzés nem azt jelenti, hogy sajnálatból szét kell tenni egy férfinak a lábadat, hogy megvigasztald.
Elég undorítónak találom a kérdést mikor az a bántalmazott nőkre adott kollektív reakciótok, hogy 1, "ezis azért történt mert a nők csak a bunkó alfahimeket szeretik, bezzeg ha velem jött volna össze... " 2,"ki kell valamivel érdemelni a pofont. ha meg nem tetszik neki, miért nem megy el? hülye"
Nem mi vagyunk azok akik szó szerint élvezkednek a fájdalmatokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!