Szerintetek mennyire beteges, ha valaki megváltoztatta a nevét Istvánról Ádámra, mert nem bírta elviselni, hogy az istvánnak a Pista a hétköznapi neve?
Remek barátai vagytok, továbbra is támogassátok mindenben.
Gondolkodj úgy, hogy mondjuk hirtelen te akarnád, hogy az ismerőseid békén hagyjanak azzal amit nem szeretsz, ha emlegetnek. Jól esne ha csak azért is idegelnének vele? Nem hiszem. Ő nem akar Pista lenni, ha nem támogatod, akkor is csendben elfogadhatod, nem kell rajta lovagolni, nem a te neved változtatta meg.
Volt egy József nevű osztálytársam. Lejocóztam, mire ő (kedvesen) korrigált, hogy "Joci".
Őszintén, elsőre kicsit furán hangzik, nekem a "Juci" jut róla eszembe, arról meg valami husi konyhásnéni :) (elnézést a Juciktól, ne vegyétek magatokra)
De képzeld, attól fogva mindig Jocinak hívtam. Hamar hozzászoktam én is, a "Joci" szóról azóta is egyedül ő ugrik be.
Szóval ha igazán a barátja vagy, akkor tartsd tiszteletben a választott nevét - legyen az István vagy Ádám. Semmiképp se Pista.
Amúgy nem értem, miért nem voltál eleve képes erre. Nem azt kérte, hogy "őhatalmassága István, a király" néven utaljatok rá, egyszerűen csak nem tetszett a beceneve. Nekem sem az enyém.
Az István név nekem se tetszik. Egy ismerősöm családjában van 2 is, az egyik Pisti vagy Pityu, a másik Petya. Nekem utóbbi kissé furcsa, mert sokáig azt hittem Péternek hívják az embert.
Amúgy bunkóság a részedről, ha nem szereti a nevét, te pedig direkt úgy hívod. Legalább a barátai lennének elfogadóak. Én nem csak a nevemtől, hanem az ilyen alakoktól is szabadulnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!