Mi olyan nagy szám abban, hogy tekergetek egy gombot, és ezt zenélésnek nevezem? A djk helyett miért nem a Pista ba van ott a kocsmából?
Sokan fikázni tudják, hogy nem zene ez.
Ezzel nem akarok vitát nyitni!
Engem az érdekel, hogy mitől olyan nagy szám egy dj, mitől zenész? Mert egy dobos az zenész, eg, gitáros, zongorista az. Én egy dobverot nem tudnék tartani, de a dobos igen, ezért gyakorolt.
De egy dj mit tud már amit en nem? Gombokat tekergetni?
Ott kezdődnek a gondok amikor valaki,jelen esetben te,azt hiszi hogy a DJ zenész,amit nem tudom ki tlaált ki,és minek terjeszti, de ha valahova kell a hangulat és nem pár órás dologról van szó,akkor oda DJ-t hívnak általában,aki mások zenéit mixeli össze,a folyamatos zenei aláfestés érdekében.
szóval NEM ZENÉSZ! Ha a fesztiválon odamész a hangosító emberkéhez,aki a hangtechnikáért felelős ,ő sem zenész.
Tök más a két dolog,egyedül ott kapcsolódik össze,ahol a zenéket studioban készítik digitálisan,virtuális hangszerekkel...lényegében az összes elektronikus zenei műfaj ilyen, na ezeket élőben nem nagyon lehetne játszani,így fellépéseken,fesztiválokon a producer hirtelen DJ-vé változik,és ebből folyik be a legtöbb pénz.
Na..ennyi telik most tőlem,leegyszerűsítve,nagyvonalakban. :)
Ja..és a Pista bácsi is tud mixelni ha megtanulja :D csak a kisfröccstől minden potiból kettőt lát,ezért felejtős.
aki nem diszkózott, sosem tudja meg mennyire is lehet nehéz a szakma. Tény, tud nehéz lenni.
Gombot tekergetni? Ezt látod.
De a háttérmunkát nem
figyelj...gyere és próbáld ki :) tekergesd a gombokat és tartsd ott az embereket...de egy lódobogást ne halljak :) bpm számláló nélkül...jo???? :)
egyáltalán nem könnyű annyira, hogy pista bácsi a kocsmából odaálljon:) fingod sincs, hogy egy-egy jó!!! fellépésben mennyi munka van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!