Változtassam meg a nevem? István vagyok, de herótom van a Pista névtől. Nem vagyok Pista, közöm sincs hozzá, nem ismerem. Nekem az édesanyám az Istvánt adta és mindenki így is szólít a családban. Azonban ezt az emberek nem értik meg.
hát Pityukám, ez szopacs :)
Sajnos tetszik vagy sem, a beceneve. Szólni kell, ha nem tetszik, de udvariasan. Hiába te már rosszul vagy tőle, a másiknak az első alkalom. Mindig lesz aki igy próbál becézni, egyszerűen elkerülhetetlen. Én a vezetékneves megszólitásokat nem kedvelem, és aki igy próbál hivni annak én is szólni szoktam (szerencsére ritka). Keresztnevem pedig szerencsére nem becézhető :)
Esetleg Isti, ami hangzásban közelebb van (más kérdés, ha ez sem tetszik). Amúgy szerintem ezzel a problémával nem vagy teljesen egyedül. Akár más névvel kapcsolatban is, de erre valóban igaz.
Egyébként pedig ISTván, pISTa. Illetve p-Isti. Nem véletlen, van közük egymáshoz.
Mi az, hogy nem becézhető? Megtudnám a neved péppé becéznélek. :D
Mindig mondd, hogy "Szia, István vagyok , de nyugodtan szólíts Istvánnak, mert rohadtul utálom ha becéznek". :)
Ha valaki Pistának hív, ne figyelj oda.
Nekem a rokon neveimmel volt anno bajom. Anita a nevem, és egyesek hívtak Anettnek, Anikónak, Annának. Nem figyeltem oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!