Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire félsz az elhízástól,...

Mennyire félsz az elhízástól, attól, hogy egyszer majd túlsúlyos/kövér leszel?

Figyelt kérdés
Nem az egészségügyi kovetkezményeket, hanem a megjelenést, szépséget illetően.

2020. szept. 26. 22:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%
Én nagyon. Kövér gyerek voltam és bár ettől függetlenül jó gyerekkorom volt, nem voltam kiközösítve, voltak barátaim, mindenben részt vettem, csomó jó gyerekkori emlékem van stb. mégis megmaradt bennem sok sérelem ezzel kapcsolatban. Mindig én voltam a “kövér lány”, külön kategória a normálisok között. Többen csúfoltak is, bántottak, kinevettek a külsőm miatt. Nehezebben kaptunk rám ruhát, ami tetszik, a koromhoz illik, “jól” áll és kényelmes. Én nem is tudtam úgy öltözködni, ahogyan valójában szerettem volna, mert azt tudtam felvenni, ami rám is jött. Tök slamposan és fiúsan öltözködtem, holott amúgy nem olyan volt a személyiségem és az ízlésem. Nekem a nőiességemmel kapcsolatban is nagyon sok nehézséget okozott a túlsúly, mert egyszerűen nem éreztem magam lánynak/nőnek és mások sem úgy kezeltek. Én az ilyen tipikus lányos dolgokból mindig kimaradtam (pl. velem nem beszélgettek ilyenekről, mint pl. ruhák, kinek ki tetszik, nem mentünk együtt vásárolni stb.), mert egyértelmű volt, hogy engem ezek nem érintenek. Nyilván a fiúk is max. haverként kezeltek, soha nem engedtek előre az ajtónál, nem tetszettem soha senkinek, nem is voltam szerelmes stb. Mindezzel felnőttként kellett megküzdenem, ami egyáltalán nem volt könnyű. Nekem a mai napig ez az egyik első dolog, ami előjön bennem, ha felszedek pár kilót, hogy most akkor mennyire vagyok nő. Ez nyilván hülyeség, de nekem ez az első. Gimnáziumban sikerült lefogynom és azóta erről szól az életem, hogy nehogy visszahízzak, mert megölöm magam. Utáltam azt, ahogyan akkor kinéztem, ahogyan viselkedtek velem, akinek én éreztem magam és soha nem szeretnék oda visszajutni. Viszont sajnos nagyon hízékony vagyok, kapcsolódó betegségem is van, úgyhogy nem könnyű. Ha viszont akár csak pár kiló is feljön rám, akkor már azt érzem, hogy vége mindennek.
2020. szept. 27. 11:24
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

Közepesen félek. Mindig iszonyat sovány gyerek és tini voltam, az a fajta, akire rámondják, hogy anorexiás. Aztán jött a felnőtt élet, az ülőmunka, a fogamzásgátló, a rendszertelen evés, a gyorskaják. Egy 8 kg hipp-hopp felszaladt. Most pont jónak érzem magam, mondjuk a hasam egy kicsit lehetne laposabb. De ha ilyennek megmaradék egész életemben, annak nagyon örülnék. Csak nekem anyukám is pocakos alkat, félek, hogy azt örököltem. Meg még gyereket is szeretnék pár év múlva, a terhesség is ki tudja mit tesz velem. Szóva félek, de próbálok is tenni az alakom megóvásáért.

24N

2020. szept. 27. 11:44
 13/15 anonim ***** válasza:
76%
Nem különösebben félek, mert csak rajtam múlik, de ez sok munkát igényel, mert a családfám mindkét ágán majdnem mindenki túlsúlyos ilyen-olyan mértékben. Jelenleg vékony (mások szerint sovány), de születetten hízékony vagyok, állandó harcban állok a zsírommal.
2020. szept. 27. 18:49
 14/15 anonim ***** válasza:
41%
Semennyire, mert én oda tudok figyelni mit eszek, más emberekkel ellentétben
2020. szept. 28. 20:28
 15/15 anonim válasza:
56%
Én pont az hogy szeretnék hízni. Nem félek tőle, egyáltalán, szeretnék egy kicsit formásabb, kerekebb lenni es johetnek a kommentek hogy eddzél az sokkal jobb, egészségesebb meg jobban is áll, de én nm akarok kockás hasat, meg izmos kezet, hanem én formásabb akarok lenni.
2020. nov. 13. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!