Miért elégszik meg mindenki ezzel? Ez így nem élet.
Miért elégednek meg az emberek azzal, hogy úgy működik ez a kics@zett társadalom, hogy heti 40-50-60 órát KELL dolgoznunk ahhoz, hogy legyen pénzünk valahol lakni, és valamit enni, hogy másnap újra kezdődjön ez az egész?? És akkor ezek után örüljünk annak a napi 1-2 órának, amit talán azzal tölthetünk, amit és akit szeretünk..
Ez nem normális. Nem a munkának kellene kitöltenie az ember életét.
Egy életünk van, így borzasztó szomorú és dühítő, hogy a munkával megy el.
Nem kamukérdés, nem trollkodás, csak elegem van, és kíváncsi vagyok, hogy más is érez-e így.
A mai világ egész egyszerűen a rohanásról szól, ahol az marad a felszínen, életben, aki minél jobban bírja az egésznapos rohanást, futást.
Mostanában a 4-es metróval járok munkába, ahol a mozgólépcső tetején is ki van írva, mikor jön a következő illetve a biztonsági sáv széle is elkezd villogni, amikor érkezik. Amikor olyankor sikerül mozgólépcsőzni, amikor éppen érkezik a metró, körülöttem érett, felnőtt emberek átszellemülve kezdenek lefelé rohanni a lépcsőn, futni, mintha az életük múlna azon, hogy a 2, azaz KETTŐ percenként járó metrót elérjék. Megkockáztatom, a 99%-a nem azért fut, hogy utána a félóránként járó csatlakozását elérje. Hanem mert csak. Hanem mert ma ennyire rohanunk. Ennyire nem érünk rá. Ennyire nincs semmire időnk, hogy sajnos 1-2 percek is számítanak.
Viszont a Föld se bírja már ezt az iszonyatos tempójú termelést, termékeket fejlesztését, fogyasztást, herdálást.
Bízom benne, hogy vissza fogják fogni ezt, viszont akkor nyilván kevesebb munkás kell majd. Esetleg lehet alapjövedelem is, de jöhetnek akár 4-6 órás műszakok is.
Napi 9 óra munkahelyen rohadás plusz napi 2-3 óra utazás baromi sok és igazából gyerek, másodállás, túlóra, esti vagy levelezős másoddiploma miegymás nélkül is rohanó életet eredményez. Üzenem az előzőeknek, hogy marhára nem vigasztal, hogy máshol mi van vagy hogy régen mi volt.
Egyébként őszinte leszek, számomra a munka nem más, mint modernkori rabszolgaság.
Ha sokan nem fogadnák el, akkor talán tennének ellene az emberek, közös erővel.
Talán elterjedhetne a 4 napos munkahét (persze 8 órás napokkal) vagy a 6 órás munkanapok. Családos embereknek alapból, de a többieknek is.
En reszmunkaidejü allasokat kerestem es abban is dolgozom es 8 oras bérért.
Nem a munkaIDÖ böl lesz több penz. Csak szinte mindenki ezt hiszi es erre tanitanak nem tudom miert hogy dolgozz felkelestöl lefekvesig.
Miközben van, aki 2 telefonbeszelgetessel csinal 10 milliots üzletet..
Én is így érzem. 210 túlórám van augusztusig és még csak szeptember van. Fszom kivan...
27N
Es még le is pontozzàk aki kevesebb idövel több pénzt keres.
Na ezert tart itt a magyar nép, ahol. Ez a gondolkodàs, ami okozza az egesz rendszert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!