Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gáz, ha 22 évesen is ujjat...

Gáz, ha 22 évesen is ujjat "cumizok"?

Figyelt kérdés
Valamiért megmaradt bennem ez a dolog. Mikor kicsi voltam, akkor családom elvitt valahova, ahol megpróbáltak leszoktatni erről, ujjbábokkal, csípős paprikával de nem sikerült. Azóta még általánosban is folytattam a dolgot, ott jegyezte meg pár barátom, hogy te még szopod az ujjad? Persze én megjátszottam, hogy csak vérzett és azt izéltem. Mikor már szaksulis voltam ott már közösségben, utcán már egyáltalán nem csináltam csak itthon. Most is néha azon kapom magam, hogy cumizok. De már sikerült leszokni, hogy éjszaka az ágyban már nem teszem. De napközben itthon csinálom mintha észre se venném. Család is néha meglepődik, meg kérdezi, soha nem szoksz le róla? Valamiért nem tudok leszokni róla még ennyi idősen sem. Egyik általános iskolatársam is szopta elég sokáig sőt még a teremben is de egy idő múlva leszokott róla. Én meg nem. Főleg a nagy ujjamat szoktam, most is néha mikor írom ezt. Mondjátok, hogy nem vagyok ezzel? Hogy tudnék leszokni róla? Amúgy mi lehet ennek az oka, hogy ennyi idősen is érzek ilyen kényszert erre? Légyszi ne trollkodjatok, meg hülyéskedjetek, mert tényleg komoly a dolog. 22L

2020. szept. 26. 01:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

az én fiam 14 éves, még szopja az ujját, ha nagyon elbambul. de tovéább megyek: a barátnőm 37(!!!) éves férjét is kaptam már rajta ujjszopáson, mondja, ha valami nagyon elgondolkodtatja, így jár...mégis megnősült, van 3 gyereke is...

ja, és még nem olvastam végig a topikot...

Szakemberek szerint a felnőttkori ujjszopást több dolog is kiválthatja: kimerültség, a szeretet és biztonság hiánya vagy valamilyen szorongató hosszan fennálló esemény. Éppen ezért mondják, hogy tilos az erőszakos leszoktatás – ez ugyanis könnyen megbosszulhatja magát, például egy későbbi szenvedélybetegség – dohányzás, alkoholfüggőség – kialakulásával. Nem lehet azonban figyelmen kívül hagyni, pontosan az esztétikai és egészségi problémák miatt. Eldeformálódhat a fogazat, az ujjak folyamatos nyomásától kifordulhatnak, de még a szájizomzat is gyengülhet. A legtöbb esetben elkerülhetetlen a fogászati beavatkozás, például fogszabályzó beépítése.

Hangsúlyozzák, fontos, hogy a leszokás önkéntes legyen, ebben pedig érdemes pszichiáter vagy pszichológus segítségét kérni.

2020. szept. 27. 10:20
 12/14 anonim ***** válasza:

A tobbiekhez hasonloan szerintem is feszultseg levezetesrol on nyugtatasrol van szo. Megkene talalni azt az okot ami rendszeresen nyomaszt. Ha maskepp nem megy, akkor ugy kene rajonni, hogy mi van akkor ha nem csinalod ? Akkor hogy erzed magad ? Valamilyen erzesre elobb utobb biztos ratalalsz. Es akkor nyilvan ennek az erzesnek kenyszernek a hatteret kene felfogni tudatositani, es hat valahogy tenni ellene.

De azert a trollkodast nem uszod meg, mert annyira adja magat, hogy mit kene szopogatnod, ami raadasul tutira elterelne a figyelmed, es megvaltoztatna az erzelmi allapotod. :)

2020. szept. 29. 23:57
 13/14 anonim válasza:
100%

Én is 22 vagyok és még azóta is megmaradt bennem az ujjszopizás. Én nem is nagyon vagyok azon hogy leszokjak róla, mások előtt nem csinálom így senkit nem zavarhat. Igaz ha van párom neki egyszer el kell mondani ami kicsit "gáz" de ha szeret, úgyis elfogad.

22/L

2022. jan. 25. 09:18
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem gaz, izgi nagyon :*
2022. okt. 27. 15:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!