Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek az embereknek...

Szerintetek az embereknek teljesen elment az eszük ettől a koronavírustól és maszkviseléstől? NEM vírus ellen beszélek, hanem hogy egy fogyatékost vegzáltak a vonaton, ordenáré módon, aki nem is értette mit akarnak tőle, csak nézett maga elé.

Figyelt kérdés

Nem volt rajta maszk, egy értelmi fogyatékos srác. Az ellenőr, tipikus cupákjancsi, ráparancsolt, hogy vegyen fel maszkot, miután érvényesítette a jegyét. Nade nem ám a szemébe nézve, hanem így a háta mögé állva nyomta a szöveget. Namost, nem is értette a srác miről beszél, meg hogy egyáltalán neki beszél, mert autista volt és látszólag nem a jól funkcionáló. Erre elkezdi mondani a pali, hogy szerinte ő úgy csinál, mintha értelmi fogyatékos lenne (Igen, az is!), de ő tudja, hogy nem az és majd hív rendört és akkor megered a nyelve. Utána otthagyta, mindenfére barom állatnak elhordva, mocskolva. Nem is értette, nem is figyelte, csak az AOSZ kártyát és a hatósági igazolványt mutatta maga elé, az AOSZON rajta volt, hogy legyenek vele elnézőek, nem érti sokszor mit szeretnének tőle, nem érti a kommunikációt.... Namost a kérdés:

Teljesen elment az esze az ellenőrnek?

Nem lehetett volna valahogy a srác figyelmét felhívni, hogy hozzá beszélnek és úgy megmondani, hogy mi a probléma? Miért kell mocskolódni és rendőrrel fenyegetni amikor nem is veszi észre, hogy neki beszélnek MERT FO GYA TÉ KOS!? Én asperger szindrómás vagyok és baszottúl feltudom magam ilyeneken qrni. Persze közbelépni már nehezebben megy ilyenkor blokkolok... TUDOM milyen egy autista és milyen egy nem éppen jól funkcionáló.... meg mi az, hogy ő tudja, hogy nem fogyatékos, amikor hatósági igazolását fogadta elötte el arról, hogy IGEN ő fogyatékos, ezért utazhat 90%-al.

2020. aug. 26. 20:57
1 2
 11/20 anonim válasza:
A fogyatékosok is terjesztik a vírust, nekik is fel kell venni a maszkot.
2020. dec. 21. 00:58
 12/20 A kérdező kommentje:

"A fogyatékosok is terjesztik a vírust, nekik is fel kell venni a maszkot."

Szerencsére már nem, én sem hordom, aszpergeres autista vagyok. hála istennek ezalól mentesültünk mind :)

2020. dec. 21. 17:19
 13/20 anonim válasza:

Kedves "aszpergeres autista", nagyon irigyellek! Ne érts félre, nem a betegséged miatt! Én is fogyatékos vagyok. 95 %-os látássérült. Sajnos nekünk nincs ilyen kedvezmény.

A maszk nagyon akadályoz a látásban, főleg ha azt próbálom meglátni ami a lában előtt van. Emiatt két hónappal ezelőtt rosszul léptem le a busz lépcsőjéről. Lezuhantam és két helyen eltört a bal karom.

2020. dec. 21. 18:29
 14/20 A kérdező kommentje:
Jó ég, nagyon sajnállak :( "A maszk nagyon akadályoz a látásban," Én nekem -7 es a szemem, szemüveggel mindenhol párásodna a maszk, kontaktlencsét viselek. Te nem tudsz viselni lencsét? nem tudom mennyire rossz a látásod, de -12-ig van kontaktlencse és nagyon de nagyon nem olyan mint a szemüveg, sokkal jobb látást, VALÓDI látást biztosít!
2020. dec. 21. 18:44
 15/20 A kérdező kommentje:
Mármint nagyon párásodna a szemüveg vaszkban, ezt megtapasztaltam. Kontaktlensét viselek. így akartam írni.
2020. dec. 21. 18:45
 16/20 anonim válasza:
Értettem hogyan akartad írni. Nekem egy genetikai rendellenesség miatt születésemtől fogva rossza szemem. Van egy állandó hullámzó mozgása a szemgolyónak, nincs fókusza, ezért sem a szemüveg sem a kontaktlencse nem segít. Ez csak látásmaradvány, a vakság kategóriájába tartozik. Több szintje van, nem csak az a vak aki semmit nem lát. Szóval nem párásodott, "csak" nem láttam a maszktól hova lépek. Általában mindig így van, nem volt szerencsém.
2020. dec. 21. 19:13
 17/20 A kérdező kommentje:
Ez embertelen :( Komolyan mondom, mindenki leszarja most az olyanokat mint te, vagy más autisták akik nem tudják viselni a maszkokat.... csak COVID létezik, minden betegség megszűnt. Már a 20 éves migrénre is rámondja az az orvos, aki 20 évig írt fel rá gyógyszert, hogy COVID tünet ha fáj a fejed.... borzalmas mi megy itt :(
2020. dec. 21. 19:36
 18/20 anonim válasza:
Sajnos elment az eszük.
2021. jan. 5. 17:11
 19/20 anonim ***** válasza:

Én is aspergeres vagyok, csak nincs papírom és huszonévesen senki nem fog a két szép szememért diagnosztizálni, meg ha talán meg is csinálnák fekvőbetegben, csak emiatt a maszkolás miatt nem is szánnék rá hónapokat az életemből.

Szerencsés vagyok, mert én még alkalmas vagyok vezetni... mondjuk nem volt tervben, kemény is volt megtanulni.

De mondjuk én nem értem ezt a maszkmentességi szabályt, mégpedig azért, mert én biztos, hogy semmilyen papírral nem mernék felszállni maszk nélkül egy vonatra, tudván, hogy mennyi beszólogatást fogok kapni az emberektől. És pontosan tudom, hogy ezt nálam sokkal rosszabbul viselők is vannak.

2021. jan. 5. 22:33
 20/20 anonim ***** válasza:
Ébredjen már az emberiség! De ezt magamnak is mondom.:D
2021. jan. 7. 17:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!