Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyaroknak miért olyan nehéz...

Magyaroknak miért olyan nehéz az angol nyelv?

Figyelt kérdés
Külföldiek szerint a magyarok borzalmasak angolból.

2020. aug. 22. 15:12
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
68%

"Az angolok meg magyarból borzalmasak. :))))"

Egyetértek, mi jobban beszélünk angolul, mint az angolok magyarul, tehát mi győztünk. Ráadásul szerintem még magyarul is jobban beszélünk, mint az angolok angolul. Azok még a nevüket sem képesek normális sorrendben mondani, úgyszintén össze-vissza logikátlan sorrendben irják a címeket, dátumokat.

Szóval a legjobb lenne nekik, ha inkább ők is magyarul tanulnának a hülye angol helyett.

2020. aug. 23. 06:12
 22/29 fomlang válasza:
90%

Kétségbe vonom az állítást. Miért lennénk borzalmasak angolból? Ezt szerintem nem mondják a külföldiek.

Magam részéről az ellenkezőjét tapasztalom.

2020. aug. 23. 12:34
 23/29 anonim válasza:
78%
Az angolt könnyű megtanulni alapfokon, akár a C1 szintet is elérhető egy-két éven belül, de utána nehezedik. Mondjuk a C1 bőven az amcsi angoltudás átlagszintje felett áll.
2020. aug. 23. 14:18
 24/29 anonim ***** válasza:
80%

Én külföldön élek 3 és fél éve, senki nem mondta még, hogy a magyarok borzalmasan beszélnének angolul. Ez egyéntől függ, nem származástól.

Azt viszont már valóban többször mondták nekem angol anyanyelvűek, hogy a magyarok akcentusa az érthetőbbek közé tartozik.

2020. aug. 26. 15:56
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

24-es vagyok

Még annyit fűznék hozzá, hogy a kérdés maga azt feltételezi, hogy a külföldiek gondolkoznak a magyarokról, de ez tapasztalatom szerint egyáltalán nem igaz. Itt ahol élek vannak olyanok, akik azt se tudják, hogy Magyarország Európában van, vagy még mindig azt hiszik, hogy lengyel vagyok. Ez persze nem általánosítás akar lenne, caak illusztrálnám, hogy a legtöbbnek nincs véleménye arról, hogy milyen az átlag magyar nyelvtudása.

2020. aug. 26. 16:50
 26/29 anonim ***** válasza:
75%
@23 Egy átlag amerikai pont úgy anyanyelvi szinten beszéli az angolt, mint egy új-zélandi, angol, skót vagy bárki más, C1 szinten nagyon messze van ettől az átlag állampolgár. Lehet viccelődni azon, hogy milyen egy alulművelt déli, attól még pontasan meg fogja tudni mondani, hogy melyik mondat helyes kettő közül. Ne legyünk álszentek, a legtöbb magyar sem tud helyesen írni, sokan nákoznak, ettől még tudja mindenki, hogy mi a különbség abban, hogy a szekrénybe vagy a szekrényre rakunk dolgokat. Ilyen kérdésekben bármelyik anyanyelvi angol hibátlan válaszokat fog adni.
2020. aug. 26. 23:15
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

26.

Számtalanszor fordul(t) elő, hogy egy számomra nem világos angol kifejezésre rákeresve hosszas beszélgetéseket találtam angol grammatikai fórumokon arról, hogy vajon egy-egy példa kapcsán melyik a "helyes" és melyik a "helytelen" angol, honnantól számít egyáltalán helytelennek, nem pedig csak nyelvváltozatnak mondjuk, stb. Én azért nem jelenteném ki mindenesetre, hogy az "anyanyelvi beszélő" az kapásból "tökéletes beszélő", hogy ne menjünk messzire gondolj pl. a germanizmusokra a magyar nyelvben, amikről lehetne vitatkozni, mennyiben helyesek-helytelenek. Ez nem annyira egyértelmű, mint mondjuk a "nák"-ozás.

2020. aug. 27. 20:38
 28/29 anonim ***** válasza:
77%
@27 A preskriptív nyelvészetnek leáldozóban a kora. A nákozással sincs a világon semmi baj, vannak részei az országnak, ahol így alakult a ragozás. Teljesen érthető, funkcióját betölti, nyelvtanilag teljes mondatok alkothatóak így is.
2020. aug. 28. 12:05
 29/29 anonim ***** válasza:
12%
Navégre egy normális.
2020. aug. 28. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!