Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyaroknak miért olyan nehéz...

Magyaroknak miért olyan nehéz az angol nyelv?

Figyelt kérdés
Külföldiek szerint a magyarok borzalmasak angolból.

2020. aug. 22. 15:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
10-esnek tökéletesen igaza van. Annyit tennék még hozzá, hogy tapasztalataim (vagyis hát az általam ismert anyanyelviek tapasztalatai) alapján a magyar akcentust bár hamar észre lehet venni, de nem olyan jellegzetes, azonnal felismerhető, mint pl az említett francia, kínai, orosz (bár az oroszt többnyire nem tudják megkülönböztetni a többi szláv nyelvtől amúgy). Én is meg a magyar ismerőseim is a legkülönbözőbb tippeket kapták a származásukra akcentus alapján, volt ott német, finn, török, lengyel, japán(!ezt mondjuk kicsit már húzósnak tartottam, de hát nem vagyok anyanyelvi, ki tudja, ők hogyan hallják), albán, olasz, görög is.
2020. aug. 22. 16:20
 12/29 anonim ***** válasza:
42%
#10, én egyetértenék az első mondatoddal, de hogy jön ahhoz a második?
2020. aug. 22. 16:22
 13/29 anonim ***** válasza:
84%
12-es, szerintem úgy, hogy nem tudjuk igazából, hogy a magyarok kiejtésére vagy az átlagos nyelvtudásuk szintjére gondol-e a kérdező.
2020. aug. 22. 16:26
 14/29 anonim ***** válasza:
85%
Nekem a német nyelv sokkal nehezebb mint az angol,angolul sokkal könnyebb meg lehet szépen tanulni,németet hosszú ideig tanultam az iskolában is és alig látszik az eredménye.
2020. aug. 22. 16:28
 15/29 anonim ***** válasza:
33%
@12 Annyiban tartozik ide, hogy sokan egy gyenge felsőfokkal azt hiszik, hogy jól tudnak angolul és sokszor még anyanyelvieket sem értenek, ha nem BBC Englishről vagy valami nagyon sztenderd amerikai dialektusról van szó.
2020. aug. 22. 17:38
 16/29 anonim ***** válasza:
83%
Az angolok meg magyarból borzalmasak. :))))
2020. aug. 22. 17:51
 17/29 anonim ***** válasza:
81%

Rossz az iskolai oktatás, nagyon sok szülő pedig nem tudja finanszírozni a gyereke magánóráit.

A helyzet önmagában meg azért elkeserítő, mert akárhogy is, az angol csak egy világnyelv, amivel szinte bárhol meg tudod magad értetni.

2020. aug. 22. 18:36
 18/29 anonim ***** válasza:
53%
Mert nagyon rossz az iskolai oktatás.+ magyarok lusták külföldi nyelvet tanulni.
2020. aug. 22. 19:10
 19/29 anonim ***** válasza:
74%
Talán mert én pl több angolt tanultam a Mass Effect trilógia végigjátszásakor, mint az iskolában...
2020. aug. 22. 19:22
 20/29 anonim ***** válasza:
82%

15. Nem hiszem, hogy az angol nyelvtudás szintjét a félreeső akcentusok megértéséhez kéne kötni. Hiszen sokszor még az adott nyelven belül sem értik meg egymást a beszélők, ha különböző nyelvjárásokat beszélnek, például volt már olyan, hogy egy skót angol nyelvű videó alatt, sorra írták az angolok és amerikaiak, hogy anyanyelvük ellenére nem értik meg, amit mondanak. De még amerikán belül is van, hogy mondjuk egy államnak olyan erős akcentusa van, hogy egy másik állam lakója nem érti meg. Ugyanez igaz néha még az 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 britek külömböző akcentusaira is. De Németországban ugyanaz a helyzet. Sőt, fogandni mernék, hogy Magyarországon is tudnék olyan zsákfalut találni, ahol gondjaim lennének megérteni a nyelvjárásukat.

Ez viszont kevés odafigyeléssel teljesen áthidalható. Ha eltöltesz mondjuk egy - két hetet Skóciában, akkor nem fog gondot okozni a megértésük. Ehhez tanulni sem kell. Nekem csak pár ír videó megnézése kellett hozzá, hogy megértsem az ír akcentust. A legtöbb nyelvjárással így van, sőt. Van hogy még olyan nyelveknél sem okoz gondot alkalmazkodni, amik már külön nyelvek. Az olaszok egy része egy kis idő után megérti a spanyolt. Törökországban van egy mondás, hogyha valaki elmegy Azerbajdzsánba, estére megtanul azeriül.

2020. aug. 23. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!