Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lesznek a felnőttek...

Miért lesznek a felnőttek unalmasak?

Figyelt kérdés

Nem a munkára gondolok elsősorban, hanem, hogy olyan 25 felett kevésbé bevállalósak lesznek az emberek. Otthonról dolgozom, van jövedelmem. Két éve benyögtem, hogy megyek El Caminóra, és elzarándokolok Észak-Spanyolországba. Bárki, akivel beszélgettek (hacsak nem volt csavargó) ugyanazokat a kérdéseket tette fel:

Nem félsz egyedül? Képes vagy itthagyni a párodat? Én biztos nem aludnék hostelben? (A kedvencem: a Balaton is van olyan szép, mint az Atlanti-Óceán).

2020. aug. 18. 16:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Én a Balatont akarom megkerülni gyalog, kutyával, de még ez is alapos szervezést igényel, 35 vagyok. Sok sikert az El Caminohoz. Annyi szabadságom sajnos nincs. :-)
2020. aug. 18. 16:10
 2/20 anonim ***** válasza:
53%

Nem tudom, ez engem is érdekelne. Már mondtam a páromnak, hogy ha én is ilyen betokosodott szar leszek, aki cska recepteket osztogat és csak a munkájáról tud dumálni meg a politikáról, valamint este 10-kor lövik a pizsit hétvégén is, vágjon fejbe jó erősen, mert nem akarok így élni.

Az egy dolog, mikor valakinek gyereke lesz és csak arról tud dumálni, hogy hogy taknyolt el és milyen pelenkát használ. Azt sem feltétlenül értem, de azt foghatom arra, hogy nincs gyerekem.

De az, hogy dolgozó felnőtt emberként, akinek a nyakában van ugyanúgy minden szar a rezsitől kezdve a megélhetésén keresztül egészen addig, hogy mellé sportolok és még tanulok is, nem váltam egy unalmas barlanglakóvá, ellenben a barátaim többsége igen, az túlzás. Pedig lassan én is házas vagyok és mégis mindig megyünk és nyitottak vagyunk a társasági életre, a hülyülésre, a beülős estékre, akár a házibulikra is. Nem értem, mi a bajuk az embereknek, miért van az, hogy 3 havonta érnek rá kimozdulni, akkor is este 9-ig vagy valami nyomorult unalmas normie programra, miért körülményesek, kényesek, humortalanok és miért fogják ezt a felnőtt életre, holott simán lehet párban élni és szórakozni, hatékonyan építkezni egy életben úgy is, hogy közben nem vagy dögunalmas. Tisztelet a kivételnek... De volt már barátnőm, aki 22 évesen is ilyen volt, hála a kisajátító dögunalmas pasijának, aki mellett senki sem maradt meg rajta kívül.

Én is szeretnék olyan embereket, akikkel jól érezhetem magam és nem zárkóznak be annyira a saját kis életükbe, ahogy az általad említettek. Ehelyett hallgatom a fszságokat az esküvői szalvétákról meg arról, hogy hogyan kell jó borzaskát készíteni. Hát érdekli a fenét ez a sok szar...

2020. aug. 18. 16:14
 3/20 anonim ***** válasza:
96%
Este 10-kor én is szeretek azért már lepihenni, egyrészt mert van egy kutyám, akivel korán reggel menni kell, másrészt hétvégén is többször van olyan aktív program, hogy korán kell kelni hozzá, és a tömegközlekedéshez is alkalmazkodni kell, mert jogsim nincs, sose voltam délig alvó típus, pedig bagoly vagyok, de korán keltem nem egyszer egy napos utazás miatt, volt olyan, hogy egy nap két jelmezes futóversenyen vettem részt, dél körül Siófokon, aztán mentem tovább Balatonszentgyörgyre, este haza Budapestre, az a 6-8 óra alvás kell.
2020. aug. 18. 16:20
 4/20 A kérdező kommentje:
Én is pacsirta voltam mindig, plusz sportoló tiniként, úgyhogy fegyelmezett életet éltem mindig. Viszont az emberek visszahúzódóbbak lesznek, ragaszkodóbbak, nehezebben alkalmazkodnak, és nem igazán tolerálják a különböző embereket.
2020. aug. 18. 16:23
 5/20 anonim ***** válasza:
94%

Az tény, hogy az ember az életkor előrehaladtával egyre rugalmatlanabb bizonyos dolgokban, de nem mindenben. Én a költözéssel vagyok rugalmatlan, mivel most törlesztem le a lakáshitelemet, és a saját lakás régi cél az életemben, ez egy fontos mérföldkő számomra, vannak háziállataim, nem fogadják őket bárhol szívesen, én viszont nem válnék meg tőlük egy költözés miatt, mivel válságban voltam diplomás pályakezdő, és sokat kellett kényszerből munkahelyet váltanom, már ilyen tekintetben is rugalmatlanabb vagyok, stabilitásra vágyom, nem arra, hogy félévente, évente újra kezdjek mindent.

Viszont a szabadidőm eltöltésében egyáltalán nem vagyok otthonülő típus, szeretem a teljesítménytúrákat például, nyaraláskor is beiktattam kirándulásokat. Volt egy év, amikor tavasztól őszig szinte minden hónapban mentem valamilyen 1 napos buszos utazásra, ez most a járványhelyzet óta ugye kockázatos, nincs kedvem karanténba vonulni, de itthon is sok szép hely van, ahova el lehet menni.

A tervezett Balaton-kerülést valami tavaszi vagy őszi időszakra szeretném szervezni, amikor nincs túl meleg, túl hideg. Most még a szállásokat térképezem fel, ahova kutyával lehet menni akár 1 éjszakára is.

2020. aug. 18. 16:30
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Változik az agy. Kb. 24 éves korra fejlődik ki teljesen a homloklebeny, ami ahhoz szükséges, hogy az ember teljesen fel tudja mérni a kockázatokat. Szóval ezután sokkal óvatosabb lesz az ember. Bennem nagyon lecsökkent a kalandvágy valamikor 25 és 30 éves korom között. De nem unatkozom, csak olyasmikben lelem örömöm, amik nem veszélyesek egyáltalán, vagy legalábbis nem veszélyesebbek, mint mondjuk munkába menni.
2020. aug. 18. 16:45
 7/20 anonim ***** válasza:
81%
Jó kérdés. Szerintem pont az ilyen tapasztalatokért, élményekért érdemes élni, nyomni egy El Caminot, elmenni észak koreába, bálnákkal búvárkodni, barátokkal csavarogni, megmászni fjordokat meg vulkánokat, és megismerni sok sok embert. Persze nem vagyok mellé mamahoteles, 30 múltam picit, de saját magam által vett lakásban élek a párommal, jól keresek stb. De fontosnak tartom, hogy mozgásban maradjak, és bejárjam a világ érdekes részeit. A legtöbb barátom (velem egykorúak és anyagi helyzetűek) pedig nem mennek sehova, max pár nap Balcsi. Számomra őrület.
2020. aug. 18. 16:48
 8/20 anonim ***** válasza:
19%
Aki nem űz kuzdosportokat gyermekkora óta, na, az az uncsi.
2020. aug. 18. 17:10
 9/20 anonim ***** válasza:
75%
Gyerekkoromban egészségügyi okból nem javasolták orvosok a sportot, és könnyített testnevelés volt előírva, felnőttként pedig aktívabban élek, mint sok korombeli 30-as...
2020. aug. 18. 17:13
 10/20 anonim ***** válasza:
60%
Menjél csak falat mászni meg vadvízen evezni, hogy egyedi és különleges légy :D
2020. aug. 18. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!