Miért mondják azt, hogy a mai generáció önállótlanabb, amikor csak nem akarnak a semmire csinálni gyereket?
Alapvetően gyereket vállalni mindig azoknak érte meg, akiknek a relatív költsége kevesebb. Egy jó állásaal rendelkező ember, aki maga rakta össze az életét, maximum 2 gyereket vállal. Azt pedig teljes odafigyeléssel felneveli, taníttatja, elindítja az életben megfelelő anyagi háttérrel. De van, aki egyáltalán nem vállal gyereket, mert örül, hogy eljutott az életben addig és szeretné élvezni. Akinek a gyerekvállalás relatív költsége kicsi, annak pedig jól jön, hogy tulajdonképpen a semmire szülhet, jön a segély, sok helyről ki sem baxhatják a leellett alom miatt, egyszóval jól jár. Taníttatni meg elindítani meg minek, ő is valahogy elevickél a maga 70-es IQ-jával.
És ez a két bagázs sosem fogja megérteni egymás nézőpontját. Én ebben a válaszban nem akarok rosszat mondani a gyerekekről, alapvetően nincs bajom velük, de nekem egy gyerekbe fektetni egyszerűen nem érné meg sem anyagilag, sem eszmeileg ahhoz képest, ahogy nélküle élhetek jelenleg. Szóval akárhogy hajszolhatják mások, magasról leszarom, mit gondolnak a gyerektelenekről, ahogy ők is, hogy én mit gondolok róluk. Nem kell egymás életében turkálni, ennyire egyszerű. Akinek hasonló élete van, mint nekem, az nem bátorít a gyerekvállalásra, milyen érdekes... Még a saját anyám sem.
"nekem egy gyerekbe fektetni egyszerűen nem érné meg"
Hidd el, a szüleidnek se érte meg. Csak ők nem akartak téged forintosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!