Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy valaki...

Miért van az, hogy valaki életvidám, humoros, mindene megvan, de mégis öngyilkos gondolatai támadnak?

Figyelt kérdés
Soha nem látszik rajta semmi fájdalom, mindenki szereti. Az egyik pillanatban jókat nevet és tervezi a másnapot, míg a másikban azt mondja magának "tudod mit? én itt kiszálltam", és nyakába vesz egy kötelet. Fejben átéli, ahogy leugrik, eltörik a nyaka és öt perc múlva beáll az agyhalál. Utána visszatér a normál kerékvágásba.

2020. aug. 13. 19:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%
Mániákus depresszió.
2020. aug. 17. 00:06
 12/16 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok, a folytonos röhögéssel ellensúlyozom.
2020. aug. 29. 18:27
 13/16 anonim ***** válasza:
47%
Egy barátom is ilyen volt, hogy mindenki imádta a jó szívét, a humorát, nagyon szociális volt, rengetegen szerették. De csak mi, a hozzá legközelebb állók tudtuk, hogy nem látja értelmét a saját életének, félresikerültnek tartja magát és legszívesebben nem élne. Nála az volt a háttérben, hogy közeli családtag szexuálisan zaklatta gyerekkorában. De más jellegű gyerekkori traumák is lehetnek. Ami szinte biztos, hogy gyerekkori trauma van a háttérben, amire az esetek többségében nem is emlékszik az illető, csak ha "véletlenül" elkezd pszichoterápiára járni és eléggé profi a terapeuta, akkor ki tudják nyomozni valahogy ezt, hogy honnan ered ez a mély fájdalom és halni akarás.
2020. aug. 29. 21:28
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi a 21:28-hoz, hogy egy ilyen trauma akár magzatkorban is bekövetkezhetett, nem egy olyan esetet ismer a pszichológia, hogy olyan személyeknél figyelik meg ezt az életérzést, akik nem tervezett gyerekek voltak és el akarták vetetni őket. De vagy máshogy döntöttek az utolsó pillanatban, vagy konkrétan nem sikerült az abortusz. Volt olyan bizarr eset, hogy valaki minden évben ugyanabban az időpontban öngyilkosságot kísérelt meg és kiderült, hogy akkor volt kiírva az anyja abortuszra, de az aztán nem valósult meg.
2020. aug. 29. 21:33
 15/16 anonim ***** válasza:
45%
Lehet váltóznak a hangulatai. Pl egyszer olyan vidám hogy kiesik a székből másnap meg szomorú mert mondjuk meghalltak a szülei
2020. aug. 30. 09:14
 16/16 anonim válasza:
mindenkinek vannak rossz napjai azért
2021. nov. 6. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!