Miért vannak rögtön öngyilkos gondolataim ha bármi lelki bántalom ér?
Szia :)
#1-es talán nem mond ostobaságot, de szerintem nagyon leegyszerűsítő.
Én azt gondolom, hogy a legtöbb ilyen lelki problémához hasonlóan, itt is több ok lehet, amiből ennyi információ alapján nehéz megmondani.
Nekem van egy olyan gyanúm, hogy túlzottan nem érzed jól magad úgy általában, s nem vagy megelégedve magaddal. Ez persze csak egy ötlet lehet más oka is.
Erre amit mondtam #1-es analógiája ráhúzható, hogy most gyenge vagy önmagaddal kapcsolatban, s ha megerősödnél, akkor kevésbé a jáék feladása lenne a reakciód egy ilyen problémára. Persze, ez most csak ilyen eszme futtatás.
Meg jogos a kérdés is, hogy hogyan lehet megerősödni.
Ha estleg, van valami abban amit mondtam, akkor azt tudod tenni, ilyen mantra szerűen: felírod magadról a jó dolgokat, amik szerinted jók s igazak is rád. Aztán a listáról kivállasztasz egy pár dolgot, beállasz a tükör elé, nézed magad, majd őszintén a saját szemedbe nézve elmondazs egy két jó dolgot.
Nekem ez hasonló időszakokban szokott működni.
Ha hosszabban fentáll a dolog érdemes elmenni egy pszichológushoz önismeretre. Ez nem árthat, lazább bölcsebb ember leszel utána mindenképpen. Vagy el mehetsz pszichodrámázni is az is király.
Ha gondolod írj privátot (akár te is kedves olvasó)
Szép napot!
Én is azt szoktam. Mindig bánt egy szar ember,akinek sehogy se vagyok jó.
#1 Te vagy gyenge,mert itélkezel!
Bárminek a megoldásához ezalatt akár egy matek egyenletet is ertek nem csak lelki gondokat, az emberi agy az addigi sémái alapján a legkényelmesebb legkonnyebb megoldasokat keresi, ahelyett hogy esetleg elovegye inkabba kepletfyujtemenyt vagy terveket szövögessen, a matekhazit is pl lemasolja holnap másérol.
Ami már kapacitast igényelne ill dolgozni kene rajta ahhoz már kell motivácio megakarom csinalni, belso hit, azert is megtudom csinálni, az már kevésbé fekszik.
Az emberi agy hajlamos berogzult sémák alapján inkabb csak ismételgetni a szokasos sémákat.
Elvileg ha pozitiv dolgokat rogzitesz be akkor a pozitiv dolgokat fogja ismetelgetni ezekhez(ahogy a negativ semákhoz is) ujabb es ujabb idegvegzodesek, kapcsolatok jonnek letre, behaloznak es azon maszkalnak az ingerek.
A kérdés nekem inkabb az hogy az emberi agy negativ válaszokat miert rögzit konnyebben. Pl sokkal konnyebb egy neg.ismetlodo tevekenyseget berogziteni pl dohanyzas, mint a pozitivat pl sport.
Szoval azon kéne dolgoznod hogy a megoldasokra az agyad a pozitiv semakat vegye elő.szoval azokat kéne berogziteni.
Ha valamit pl szerelsz, nem összecsapni hanem utmutatot olvasni, ha valakit ajandekozol, törekedni pl a szep csomagolasra, stb stb es akkor az agyadba rogzulnek az utanajarni,kreativkodni, precizeskedni, maximalizalni sémák es a legkozelebbi pl szerelmi nyavajánál azt fogod nezni hogyan dobd fel magad milyen lesz a holnap hogy ne unatkozz sémákat fogja az agyad keresni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!