Aki túlsúlyos, hogyan viseli az emberek rosszindulatát, beszólásokat, megjegyzéseket stb?
Figyelt kérdés
10-15 kg felesleg van rajtam és én sem vagyok elégedett magammal, szeretnék változtatni és teszek is érte, de sajnos nagyon nehezen és lassan megy (ha egyáltalán megy...). Ettől függetlenül én még jól tudnám érezni magam, élném az életem stb., mert azért ez nem az a mértékű elhízás, ami bármiben is korlátozna. Viszont néha el sem hiszem, hogy miket kapok másoktól és olyankor kb. az életkedvem is elmegy. Családtagok is szoktak "viccelődni", ismerősök is be szoktak szólni, de valamikor vadidegen emberek tesznek bunkóbbnál bunkóbb megjegyzéseket. Például tegnap elmentünk kirándulni és egy múzeumnál a sorban mögöttünk állók megbeszélték, hogy milyen szép a ruhám, csak én milyen ronda és dagadt vagyok, kár a ruháért... Vagy pl. beteg voltam (hánytam), de muszáj volt bemennem az egyik órámra és vettem egy üveg kólát, mert ajánlották. Erre odajött hozzám a tanár, hogy most én azt magamnak vettem, biztos, hogy kell az még nekem, nem lesz sok ez a cukros lötty, mikor már így is el vagyok hízva... Evésnél egyébként mindig ez van, mert az egészséges ételeknél az a válasz, hogy "jajj mit gondolsz, majd ettől jobb lesz, ugyanmár, kit akar átverni" stb., ha pedig valami egészségtelen, cukros, zsíros stb. kaját eszel, akkor azzal csak ráerősítesz a sztereotípiákra. Volt olyan, aki nem akart velem együtt dolgozni egy projekt munkában, mert el vagyok hízva és biztos valami lusta, igénytelen alak vagyok. Gyerekként is csúfoltak vagy bántottak, de esküszöm a felnőttek ezerszer rosszabbak és egyszerűen nem is értem. Ráadásul nem is vagyok extrém elhízott, ápolt vagyok és odafigyelek magamra, de valamiért mégis ezt kapom csomó embertől.2020. aug. 8. 12:10
11/14 A kérdező kommentje:
A hasamra is hízok, de ez tényleg teljesen mindegy a kérdés szempontjából. Nekem nem tetszik, ahogy kinézek és ezért próbálok változtatni magamon. Ugyanakkor hízhatnék a szemgolyómra, a fülemre vagy a kislábujjamra is, akkor is zavarnának ezek a megjegyzések.
2020. aug. 8. 13:04
12/14 anonim válasza:
"Sokan nem hiszik, de ez is ugyan úgy fájhat... :/"
Fájhat, de nem ugyanúgy. Van rád ruha a boltban, te vagy a magazinok címlapján, te vagy a filmekben, sorozatokban, te vagy a kifutókon, a reklámokban, te vagy a kor ideálja.
13/14 anonim válasza:
Tedd rendbe a bélflórádat, kérdező. A mai nyugati étrend mellett ez nem könnyű, de nem is lehetetlen. Ugyanakkor szükséges, mert ha nem tudsz fogyni, az annak a jele, hogy a firmicutes törzs tagjai vannak túlsúlyban.
14/14 anonim válasza:
Lovagolni, lovagolni, lovagolni. Szerezz egy pasit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!